open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 653/1025/15-к

Провадження № 1-кп/653/172/15

ВИРОК

іменем України

08.06.2015року Генічеський районний суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Крапівіної О.П.

за участю секретаря Пшеничної В.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Генічеськ матеріали кримінального провадження № 12015230140000773 від 29 квітня 2015 року з угодою про примирення за обвинуваченням

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, мешкає за адресою: Херсонська область, м. Генічеськ, вул. Пушкіна, 65/1, громадянина України, українця, учня ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, на обліку у лікаря-психіатра, нарколога не перебуває, не працюючого, раніше не судимого:

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15, ч. 2 ст. 185 КК України,

за участю

прокурора Максудова Е.С.

потерпілого ОСОБА_2,

обвинуваченого ОСОБА_1

представника обвинуваченого ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника служби у справах дітей ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 05 лютого 2015 року приблизно о 13.00 годині, діючи умисно, керуючись корисливою метою, направленою на незаконне викрадення чужого майна, за попередньою змовою з гр.. ОСОБА_6 та ОСОБА_7, прибув до подвір’я домоволодіння за адресою: Херсонська область, м. Генічеськ, пров. Шкільний,12, який належить гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4, звідки таємно, шляхом вільного доступу, викрали металеву арматуру діаметром 14 мм. в кількості 8 шт. загальною довжиною 48 метрів по 7 гривень за метр, після чого при виході з двору з арматурою в руках були помічені гр.. ОСОБА_8 Юсуфом-Огли, після чого кинули арматуру на землю, та покинули подвір’я без арматури залишивши її частково за територією подвір’я.

Дії ОСОБА_1 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч.3 ст.15, ч. 2 ст. 185 КК України як незакінчений замах на вчинення таємного викрадення чужого майна (крадіжки), поєднана з попередньою змовою групи осіб.

Під час досудового розслідування між потерпілим та обвинуваченим була укладена угода про примирення згідно вимог ст.471 КПК України та обвинувальний акт з нею надісланий до суду.

Згідно даної угоди потерпілий ОСОБА_2, обвинувачений ОСОБА_1 та його законний представник ОСОБА_3 дійшли згоди щодо істотних для відповідного кримінального провадження обставин, а також покарання, яке повинен понести ОСОБА_1, а саме: позбавлення волі на строк 6 місяців, на підставі ст. 75,104 КК України звільнити обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік, згідно ст.. 76 п. 2,3,4 КК України покласти обов’язки.

Обвинувачений ОСОБА_1 визнав вину, розкаявся, потерпілий ОСОБА_2 претензій матеріального або морального характеру до нього не має. В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про примирення, встановлені статтею 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

Розглядаючи питання про затвердження угоди суд виходить з наступного.

Відповідно п. 1 ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим.

Згідно з ч. 3 ст.469 КПК України угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Прокурор в судовому засіданні вважає, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК та КК України, просить цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання.

Судом встановлено в судовому засіданні, що ОСОБА_1 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ст.185 ч. 2 КК України, яке згідно ст.12 КК України, є злочином середньої тяжкості.

При цьому судом з'ясовано, що обвинувачений цілком розуміє права, визначені п. 1 ч. 5 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені п.1 ч. 1 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Потерпілий ОСОБА_1 також розуміє наслідки укладення та затвердження даної угоди, визначені п. 2 ч. 1 ст.473 КПК України.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального Кодексу України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про примирення між потерпілим ОСОБА_2 та обвинуваченим ОСОБА_1 і призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання.

Цивільний позов не заявлено.

Судових витрат по кримінальному провадженню не має.

Керуючись ст. ст. 373, 374, 475 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

Затвердити угоду від 06 лютого 2015 року про примирення між обвинуваченим ОСОБА_1 та потерпілим ОСОБА_2 у кримінальному провадженні № 12015230140000773 від 29 квітня 2015 року.

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст.185 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами покарання у вигляді 6 (шість) місяців позбавлення волі.

На підставі ст. 75, 104 КК України, ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання звільнити з іспитовим строком 1 (один) рік. У відповідності зі ст. 76 п. 2,3,4 КК України покласти на ОСОБА_1 обов'язок повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи, навчання, не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, періодично з’являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

Запобіжний захід у відношенні ОСОБА_1 не обирати.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Херсонської області через Генічеського районний суд Херсонської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення з підстав, передбачених ст. 394 КПК України.

Суддя:

ОСОБА_9

Джерело: ЄДРСР 45679699
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку