open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 649/428/15-к

Провадження №1-кп/649/92/15

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 червня 2015 року Великолепетиський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого Соловйова В.В.

секретаря судових засідань ОСОБА_1

за участю: прокурора Желізняченко О.Ю.

обвинуваченої ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому розгляді в залі суду смт. Велика Лепетиха кримінальне провадження № 12015230110000353 від 18.05.2015 року по обвинуваченню:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, пенсіонерки, не заміжньої, на утриманні неповнолітніх дітей не має, такої, що не має судимості в силу ст. 89 КК України, зареєстрованої та проживаючої ІНФОРМАЦІЯ_4, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 у середині травня місяця 2015 року в порушення вимог ч. 1, ч. 10 ст. 4 ЗУ "Про металобрухт", без державної реєстрації - суб"єкта підприємницької діяльності, не маючи спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачене законодавством, за місцем свого проживання ІНФОРМАЦІЯ_5, умисно здійснювала операції з брухтом чорних металів шляхом його купівлі у мешканців с. Рубанівка, а саме: ОСОБА_3 вагою 45 кг., ОСОБА_4 вагою 65 кг. за ціною 1 грн. 70 коп. за 1 кг.

Обвинувачена ОСОБА_2 свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнала повністю та пояснила, що вона дійсно у травні місяці 2015 року в с. Рубанівка по вул. Івана Франка 36, займалася прийомом брухту чорних металів без державної реєстрації та передбаченого законом дозволу. Приймала тільки брухт чорного металу по ціні 1 грн. 70 коп. за 1 кг., документів на відкриття пункту прийому металобрухту у неї не було. Про те, що заборонено займатися вищевказаною діяльністю без державної реєстрації та спеціального дозволу – ліцензії вона знала, але займалася, так як є пенсіонеркою та має тяжке матеріальне становище. В скоєному злочині щиро кається.

Обвинувачена ОСОБА_2 заявила клопотання - не досліджувати інші докази, тому суд вважає, відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України недоцільним досліджувати інші докази, оскільки вони ніким не оспорюються, обвинувачений вину визнає, і всі учасники судового провадження не заперечують проти цього. Учасникам судового провадження роз"яснено, що в разі незгоди з вироком суду, вони будуть позбавлені права оскаржити у апеляційному порядку фактичні обставини справи, які не досліджувалися у судовому засіданні.

Дії обвинуваченої ОСОБА_2 необхідно кваліфікувати за ч. 1 ст. 213 КК України, тобто здійснення операцій з брухтом чорних металів без державної реєстрації та без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачене законодавством.

При призначенні покарання обвинуваченій ОСОБА_2 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, щире каяття у вчиненому, що полягає у критичній оцінці нею своєї протиправної поведінки, повним визнанням своєї вини за ч. 1 ст. 213 КК України та готовності нести покарання за вчинене кримінальне правопорушення, а також активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, крім того, з даних про особу видно, що ОСОБА_2 за місцем проживання характеризується позитивно, є особою похилого віку, має тяжке матеріальне становище, а тому суд приходить до висновку, що ОСОБА_2 повинна нести покарання в межах санкції ч. 1 ст. 213 КК України, у вигляді штрафу, при цьому суд вважає за можливе застосувати ч. 1 ст. 69 КК України та призначити покарання більш м"яке ніж передбачено законом, тобто нижче від найнижчої межі встановленої в санкції статті.

Відповідно до ст. 100 КПК України речовий доказ - механічні ваги - повернути ОСОБА_2.

Відповідно до п. 6 ч. 9 ст. 100 КПК України речовий доказ - промисловий брухт чорних металів масою 220 кг. - передати в дохід держави.

Цивільний позов у данному кримінальному провадженні не заявлено.

Судові витрати у данному кримінальному провадженні відсутні.

Запобіжний захід к відношення ОСОБА_2 у данному кримінальному провадженні не обирався.

Керуючись ст.ст. 100, 349, 373-374 КПК України, суд

З А С У Д И В :

ОСОБА _2 визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України, та призначити покарання у вигляді штрафу, із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у розмірі 60 (шістдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, який складає 1020 (одна тисяча двадцять) гривень 00 копійок.

Речовий доказ –- механічні ваги - повернути ОСОБА_2.

Речовий доказ - промисловий брухт чорних металів масою 220 кг. - передати в дохід держави.

На вирок суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Херсонської області через Великолепетиський районний суд протягом тридцяти діб з моменту його проголошення.

Головуючий підпис

КОПІЯ ВІРНА

Суддя В.В. Соловйов

Секретар с/з ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 45679574
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку