open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2-а/2520/6280/11

У Х В А Л А

27 жовтня 2011 року суддя Сосницького районного суду Смаль І.А., перевіривши виконання вимог ст.ст. 99, 100, 106 КАС України у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю та провести щомісячну доплату до пенсії за проживання на забрудненій території у зв’язку з Чорнобильською катастрофою, -

В С Т А Н О В И В

В позовній заяві позивач просить суд визнати дії відповідача неправомірними зобов’язати здійснити перерахунок та виплату призначеної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю в розмірі 15 % від мінімальної пенсії за віком та провести щомісячну доплату до пенсії за проживання на забрудненій території відповідно до ст. ст. 39, 51 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи”, починаючи з 11.04.2010 року.

Відповідно до ст. 99 КАС України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ст. 100 КАС України адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Позивач не звертався в суд з проханням поновити пропущений строк звернення до суду.

Таким чином, необхідно позовну заяву в частині вимог про визнання дій незаконними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю у зв’язку з Чорнобильською катастрофою в період з 11.04.2010 року до 25.04.2011 року залишити без розгляду.

Позовна заява в частині вимог про визнання дій незаконними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю у зв’язку з Чорнобильською катастрофою з 26.04.2011 року підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, відповідає вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, крім особливостей, встановлених статтею 183-2 КАС України, та є такою, за якою відкривається скорочене провадження в адміністративній справі.

Керуючись ст. ст. 99, 107, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок і виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю та провести щомісячну доплату до пенсії за проживання на забрудненій території у зв’язку з Чорнобильською катастрофою в період з 11.04.2010 року до 25.04.2011 року залишити без розгляду.

Відкрити скорочене провадження за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Сосницькому районі про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок і виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю та провести щомісячну доплату до пенсії за проживання на забрудненій території у зв’язку з Чорнобильською катастрофою з 26.04.2011 року.

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження надіслати відповідачу разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів надати безпосередньо до канцелярії суду письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до ч. 5 ст. 183-2 КАС України справа буде розглянута у порядку скороченого провадження:

- не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову;

- не пізніше трьох днів з дня закінчення десятиденного строку з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів, якщо до суду не було подано заперечення;

- не пізніше п’яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову до канцелярії суду.

Адміністративна справа розглядатиметься суддею Смаль І.А.. одноособово без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала в частині залишення позовних вимог без розгляду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Сосницький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя І.А.Смаль

Джерело: ЄДРСР 45185377
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку