open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 0909/3190/2012

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2012 року м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд

Івано-Франківської області

у складі:

ОСОБА_1

секретаряТомин О.А.

за участі:

позивачаХриптун М.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коломия Івано-Франківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач, 14 червня 2012 року звернулася в суд з позовною заявою до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, в якій посилається на те, що 25 квітня 1987 року вона зареєструвала шлюб з відповідачем у Великокамянській сільській раді, Коломийського району, Івано-Франківської області, актовий запис №7. Від спільного подружнього життя в них народилося двоє дітей, обоє повнолітні. З самого початку їх життя не склалося. Між ними часто виникали сварки та непорозуміння, оскільки вони виявилися людьми різних характерів та поглядів на життя, оскільки не могли прийти згоди при вирішенні простих побутових питань. Відповідач матеріально сімю не забезпечує, зловживає алкогольними напоями і в стані алкогольного сп’яніння вчиняє сварки та скандали. Крім того, вони разом не проживають і не підтримують жодних шлюбно-сімейних стосунків. Позивачка вважає, що їм не вдалося створити міцної сім’ї, оскільки втратили почуття любові один до одного, їхній шлюб носить формальний характер, його збереження суперечитиме її інтересам, а тому вона просить шлюб розірвати.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі і просить позов задоволити і крім того суду пояснила, що відповідач зловживає спиртними напоями, і перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння погрожує їй фізичною розправою, на її прохання та зауваження не реагує, а тому вона наполягає на розірванні шлюбу і просить позов задоволити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, хоча про місце і час розгляду справи був повідомлений згідно чинного законодавства, а тому, суд вважає, що справу слід розглядати у його відсутності, заочно згідно ст.224 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов слід задоволити, так як подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечитиме інтересам сторін.

На підставі ст.ст.110, 112 СК України та керуючись ст.ст.223-225, 215,228, 294 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Позов задоволити.

Шлюб між ОСОБА_2 (дошлюбне прізвище –«Іванішен»), ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрований 25 квітня 1987 року у Великокамянській сільській раді, Коломийського району, Івано-Франківської області, актовий запис №7–розірвати.

Після розірвання шлюбу ОСОБА_2 залишити прізвище –«Хриптун».

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача протягом 10 днів з дня отримання копії рішення.

На рішення може бути подано апеляційну скаргу до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом 10 днів з дня проголошення рішення. Особи які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення встановлених строків апеляційного оскарження.

Суддя:

ВасильковськийВ

. В.

Джерело: ЄДРСР 45047027
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку