open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

328/1978/15-ц

15.06.2015

2-во/328/18/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2015 року м. Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області у складі: головуючого судді Петренко Л.В., при секретарі судового засідання Похвалітовій М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Токмацького районного суду Запорізької області заяву адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2, особи, які беруть участь у справі: Остриківська сільська рада Токмацького району Запорізької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4, про виправлення описки в рішенні суду №328/532/15-ц від 26 березня 2015 року у справі за позовом адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

встановив:

09 червня 2015 року адвокат ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про виправлення описки в рішенні суду №328/532/15-ц від 26 березня 2015 року у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, а саме: замість ім’я по-батькові позивачки «Володимирівною» вказати «Йосипівною».

Особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з'явились, були повідомлені належним чином про час та місце судового засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 219 ЦПК України, неявка осіб, які беруть участь у справі, не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Згідно зі ст. 197 ч. 2 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши письмові докази, дослідивши матеріали цивільної справи №328/532/15-ц, суд прийшов до наступного.

Рішенням Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 року у справі №328/532/15-ц від 26 березня 2015 року позов ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом – задоволено повністю.

В рішенні Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 року по справі №328/532/15-ц за позовом адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, в резолютивній частині зазначено ім’я по-батькові позивача «Володимирівною» замість правильного «Йосипівною».

Відповідно до копії паспорта серії СА 844958 виданого Токмацькм РВ УМВС України в Запорізькій області 14 листопада 1998 року прізвище ім’я по-батькові позивача зазначено ОСОБА_2 (а.с.6).

В рішенні Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 року по справі №328/532/15-ц за позовом адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, допущено описку, а саме не правильно вказане ім’я по-батькові позивача.

Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Особливо це стосується резолютивної частини рішення. Помилки можуть бути виправлені в ухвалі або в рішенні суду незалежно від того чи набрало воно законної сили і чи воно виконане.

Відповідно до положень ст. 219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала.

Тому суд вважає за необхідне виправити допущену у рішенні Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 у справі №328/532/15-ц за позовом адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, описку.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 219, 208-210, 293 ЦПК України,-

ухвалив:

Заяву адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2, про виправлення описки в рішенні Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 року у справі №328/532/15-ц – задовольнити.

Виправити описку допущену у резолютивній частині рішення Токмацького районного суду Запорізької області від 26 березня 2015 року по справі №328/532/15-ц за позовом адвоката ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Остриківської сільської ради Токмацького району Запорізької області, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_5, ОСОБА_4, про визнання права власності в порядку спадкування за законом, зазначивши правильне прізвище ім’я по-батькові позивача ОСОБА_2, замість неправильного ОСОБА_6.

Виправлення вважати вірними.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Токмацький районний суд Запорізької області шляхом подачі протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: /підпис/

з оригіналом згідно

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 45046955
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку