open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2607/10272/12

П ОС Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 серпня 2012 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді –Гребенюк В. В. ,

при секретарі –Литовченко Д. О.,

за участю прокурора – Малого Є.І., слідчого – Музичука О.В., розглянувши у судовому засіданні в залі суду подання старшого слідчого СВ ПМ ДПІ у Подільському районі м. Києва ОСОБА_1, про проведення у службових осіб Державної холдингової компанії «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667) виїмку оригіналів, договірних, юридичних, первинних бухгалтерських та інших фінансово-господарських документів, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ ПМ ДПІ у Подільському районі м. Києва ОСОБА_1, за згодою першого заступника прокурора Подільського району м. Києва вніс до суду подання про проведення у службових осіб Державної холдингової компанії «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667) виїмку оригіналів, договірних, юридичних, первинних бухгалтерських та інших фінансово-господарських документів, які характеризують фактичні фінансово-господарські відносини по операціям з ТОВ «Мінераліс» (код ЄДРПОУ 32486018), за весь період взаємовідносин, а саме: договорів з додатками та специфікаціями, податкових накладних, накладних, актів прийому передачі (виконання робіт), вантажно-супровідних документів, рахунків, довіреностей, листів, платіжних документів, які підтверджують списання з рахунків коштів чи отримання коштів на рахунки, касових документів, які свідчать про розрахунки готівкою між підприємствами, документів, підтверджуючих походження, якість та технічний контроль придбаної (реалізованої) продукції; оригіналів господарських документів Державна холдингова компанія «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667), які підтверджують та засвідчують подальше використання товарів (послуг) придбаних у вищезазначених підприємств.

У поданні зазначено, що у провадженні слідчого відділення податкової міліції ДПІ у Подільському районі м. Києва, знаходиться кримінальна справа № 77-00186 порушена, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України відносно ОСОБА_2, 20.01.1980р.н. за створення/придбання з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Мінераліс» (код ЄДРПОУ 32486018), ТОВ «Мінераліс ЛТД» (код ЄДРПОУ 36692123), ТОВ «ПВФ «Вентелектрообладнання» (код ЄДРПОУ 31751752), ТОВ «Укрземсервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 35913491), ТОВ «ПМК 555» (код ЄДРПОУ 34933632), ТОВ «Лекс Гарант» (код ЄДРПОУ 36411936) та ПП «Зернь» (код ЄДРПОУ 36391868), які задіяні в злочинній схемі, а саме через рахунки вказаних підприємств, суб’єкти господарювання (без ознак фіктивності), незаконно переводили безготівкові кошти в готівкові під виглядом легальних фінансово-господарських операцій з придбання товарів та послуг. Також встановлено, що в злочинній схемі задіяне підприємство ТОВ "ТД Рокитнянський арматурний завод" (код ЄДРПОУ 36702534).

Засновниками вказаних підприємств являються малозабезпечені особи які за матеріальну винагороду взяли участь у їх створенні/придбанні з метою прикриття незаконної діяльності невстановлених слідством осіб.

Також було встановлено, що одним з підприємств-вигодонабувачів, яке мало взаємовідносини з вищевказаними підприємствами з ознаками фіктивності є Державна холдингова компанія «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667).

Таким чином, у службових осіб Державна холдингова компанія «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667) знаходяться договірні, первинні бухгалтерські та інші фінансово-господарські документи, які характеризують фінансово-господарські відносини з підприємствами з ознаками фіктивності, які мають значення по справі, у зв’язку з чим звернувся до суду.

В судовому засіданні слідчий пояснив, що оперативним та слідчим шляхом достовірно встановлено, що осіб та адрес, на які розповсюджується імунітет не встановлено. Прокурор в судовому засіданні внесене подання підтримав повністю, просив задовольнити з вищезазначених підстав.

Заслухавши слідчого, думку прокурора, вивчивши подання, приходжу до висновку про відсутність підстав задоволення подання виходячи з наступного.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 178 КПК України примусова виїмка із житла чи іншого володіння особи, виїмка документа виконавчого провадження, а також виїмка оригіналів первинних фінансово – господарських та/або бухгалтерських документів проводиться лише за вмотивованою постановою судді, яка виноситься з додержанням порядку, встановленого частиною п'ятою статті 177 цього Кодексу.

В матеріалах подання відсутні належні докази, що на час його внесення та вирішення судом, є точні дані, що документи, які мають значення для справи, знаходяться в певної особи чи в певному місці. Крім того, до суду належних та допустимих доказів необхідності проведення виїмки у службових осіб Державної холдингової компанії «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667) оригіналів первинних фінансово – господарських та/або бухгалтерських документів, які характеризують фінансово-господарські відносини по фінансово-господарським операціям підприємств – вигодонабувачів, надано не було, в той час, як Подільським районним судом м. Києва за поданням слідчого вже було розкрито банківську таємницю щодо суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, за таких обставин, суд приходить до висновку, що внесене подання до суду є передчасним, а відтак у суду відсутні правові підстави для його задоволення.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 14-1, 178 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні подання старшого слідчого СВ ПМ ДПІ у Подільському районі м. Києва ОСОБА_1, про проведення у службових осіб Державної холдингової компанії «Каскад» (код ЄДРПОУ 30777667) виїмку оригіналів, договірних, юридичних, первинних бухгалтерських та інших фінансово-господарських документів – відмовити.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду м. Києва.

Суддя

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 45020527
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку