open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

1Справа № 335/3169/15-к 1-кп/335/257/2015

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2015 року Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадженнявідносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Запоріжжя, громадянина України, неодруженого, дітей на утриманні не маючого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше в порядку статті 89 КК України не засудженого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 302 Кримінального кодексу України, суд

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення за наступних обставин.

16 січня 2015 року об 11:00 год. ОСОБА_4 , знаходячись за адресою: АДРЕСА_1 , надав місце для розпусти громадянці ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме одну з кімнат даної квартири для того, щоб вона надала послуги сексуального характеру громадянину ОСОБА_6 , який своєю чергою передав грошову винагороду у розмірі 100 гривень ОСОБА_4 за утримання місця для розпусти та у розмірі 200 гривень ОСОБА_5 за надання послуг сексуального характеру. Далі ОСОБА_5 надала послуги сексуального характеру ОСОБА_6 в одній з кімнат зазначеної квартири.

26 лютого 2015 року приблизно о 12:30 год. ОСОБА_4 , знаходячись за адресою: АДРЕСА_1 , надав місце для розпусти громадянці ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме одну з кімнат даної квартири для того, щоб вона надала послуги сексуального характеру громадянину ОСОБА_7 , який своєю чергою передав грошову винагороду у розмірі 100 гривень ОСОБА_4 за утримання місця для розпусти та у розмірі 200 гривень ОСОБА_5 за надання послуг сексуального характеру. Далі ОСОБА_5 надала послуги сексуального характеру ОСОБА_6 в одній з кімнат зазначеної квартири.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 визнав себе винним у інкримінованому йому злочині, щиро покаявся у скоєному, підтвердив вчинення злочину при викладених вище обставинах. Зазначив, що не буде у майбутньому скоювати злочинів та просить обрати міру покарання, не пов`язану із позбавленням волі.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють всі фактичні обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України про позбавлення права на оскарження цих обставин в апеляційному порядку, провів судовий розгляд із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом обвинуваченого та дослідженням даних про особу обвинуваченого.

За таких обставин суд вважає доведеною вину ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому злочину та кваліфікує дії останнього за ч. 2 ст. 302 КК України як утримання місця розпусти з метою наживи.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_4 покарання, суд враховує: ступінь тяжкості вчиненого злочину, який, у відповідності до ст. 12 КК України, віднесено до злочину середньої тяжкості, спричинених наслідків тяжких наслідків не настало, матеріальна шкода не заподіяна. Також суд враховує дані про особу обвинуваченого, який раніше в порядку статті 89 КК України не засуджений, за місцем мешкання характеризується задовільно, офіційно не працевлаштований, на обліку в КУ ОКПЛ на даний час не перебуває, перебував на обліку в КУ «Обласний клінічний наркологічний диспансер». Обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_4 є щире каяття. Обставин, що обтяжують покарання, не встановлено.

З урахуванням всіх обставин справи, відомостей про особу обвинуваченого, негативного ставлення до скоєного, суд приходить до висновку, що доцільним та необхідним для виправлення обвинуваченого та для попередження скоєння інших злочинів є покарання, не пов`язане з ізоляцією від суспільства, у зв`язку з чим, суд вважає доцільним призначити ОСОБА_4 покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст. ст. 75, 76 КК України, звільнивши від відбування покарання з випробуванням.

Цивільні позови у кримінальному провадженні не заявлені.

Питання про речові докази суд вирішує відповідно до ст.100 КПК України.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання відносно ОСОБА_4 , обраний 24 березня 2015 р., слід залишити до набрання вироком законної сили.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 349, 369, 373, 374, 376 КПК України, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у скоєнні кримінального правопроушення, передбаченого ч. 2 ст. 302 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 1 (один) рік позбавлення волі.

На підставі статті 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від призначеного покарання у вигляді 1 (одного) року позбавлення волі якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

На підставі статті 76 КК України покласти на ОСОБА_4 обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід відносно ОСОБА_4 залишити у вигляді особистого зобов`язання.

Речові докази по справі:

- використаний презерватив, матеріали ДНК для дослідження та слина ОСОБА_5 , висушена на марлі, зразки крові ОСОБА_7 та ОСОБА_5 та зразок слини ОСОБА_7 , які зберігаються у камері схову Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області знищити;

- грошові кошти, які були видані актом видачі грошових коштів для проведення оперативної закупки від 26 лютого 2015 року на загальну суму 300 (триста) гривень, а саме: купюра номіналом 100 грн. серія ГЄ 2313320 від 2005 року випуску, купюра номіналом 100 грн. серії МА 5061004 від 2011 року випуску, купюра номіналом 100 гривень серії КЛ 2636555 від 2005 року випуску, які знаходяться на зберігання в УМЗ ГУМВС України в Запорізькій області, конфіскувати.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Запорізької області через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії вироку.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 44908686
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку