open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2а-581/10/0614

Провадження № без н/п

П О С Т А Н ОВ А

І м е н е м У к р а ї н и

29 грудня 2010 року суддя Малинського районного суду Житомирської області Збицька К.Д., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі про стягнення недоплаченого щомісячного підвищення пенсії та поновлення пропущеного строку для звернення до суду, -

встановила:

позивач 10 грудня 2010 року звернувся до суду з позовом, яким просить визнати неправомірними дії відповідача щодо виплати щомісячного підвищення до пенсії як дитині війни з порушенням вимог Закону України «Про соціальний захист дітей війни», поновити пропущений строк для звернення до суду за захистом своїх порушених прав та інтересів за період з 01.01.2006 року, зобов'язати відповідача перерахувати та сплатити підвищення до пенсії виходячи з розмірів 30% мінімальної пенсії за віком за період з 01.01.2006 р.

Відповідач подав заперечення проти позову, у яких позовні вимоги не визнав.

За результатами розгляду справи в порядку скороченого провадження, оцінивши повідомлені позивачем та відповідачем обставини справи, вважаю їх достатніми для прийняття рішення.

Спірні відносини регулюються Законом України «Про соціальний захист дітей війни».

З наданих суду письмових доказів вбачається, що позивач відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» мас статус дитини війни і отримує пенсію, нарахування та виплату якої здійснює відповідач.

Статтею 6 цього Закону передбачено, що дітям війни пенсії або щомісячне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії, підвищується на 30% мінімальної пенсії за віком.

Відповідно до Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 року № 1261 та з урахуванням Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, безпосередньо здійснює перерахунок і виплачує пенсії та інші виплати згідно чинного законодавства.

За таких обставин суд приходить до висновку, що право позивача на отримання підвищення до пенсії порушене і є підстави для часткового задоволення позовних вимог.

Враховуючи, що статтею 99 Кодексу адміністративного судочинства України визначений шестимісячний строк для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню в межах строку звернення до суду, а саме за період з 10 червня 2010 року по 09 грудня 2010 року.

Підстав для поновлення пропущеного строку не встановлено.

Керуючись ст. ст. 8,19,22,46 Конституції України, ст.ст.11,17.18.71.99.100.162,183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі ст.ст.1.6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», -

постановила:

Позов задовольнити частково.

Визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області щодо виплати ОСОБА_1 щомісячного підвищення до пенсії як дитині війни за період з 10 червня 2010 року по 09 грудня 2010 року у розмірах менших, ніж визначено ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни».

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1 державної соціальної допомоги як дитині війни відповідно до ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, яка розраховується залежно від розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за період з 10 червня 2010 року по 09 грудня 2010 року з урахуванням проведених виплат.

В задоволенні решти позовних вимог відмовити за пропуском строку звернення до

суду.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Малинський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії цієї постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:

ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 44714336
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку