open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 526/616/15-ц

Провадження № 2/526/366/2015

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2015 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Тищенко Л.І.

при секретарі Лопушняк Т.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Гадяч цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

в с т а н о в и в :

до суду звернулася ОСОБА_1 із позовною заявою до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

У своїй позовній заяві позивач ОСОБА_1 вказує, що 18 жовтня 2008 року міським відділом реєстрації актів цивільного стану Горлівського міського управління юстиції Донецької області, було зареєстровано шлюб між нею та ОСОБА_2, актовий запис № 940. Від шлюбу вони мають двох неповнолітніх дітей: дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2. Спільне подружнє життя з відповідачем не склалося, тому що у них різні погляди на сімейне життя та обов'язки. Можливості зберегти сім'ю немає. Подружні відносини між ними припинилися з вересня 2014 року. З цього часу спільне господарство не ведеться, спір про поділ майна вирішать у судовому порядку. За таких обставин позивач вважає, що подальше життя з відповідачем та збереження шлюбу суперечить її інтересам, а тому звернулася до суду з даним позовом. Також позивач у своїй позовній заяві просила після розірвання шлюбу залишити проживати з нею двох неповнолітніх дітей та залишити їй прізвище чоловіка ОСОБА_4.

Позивач ОСОБА_1 надала також заяву з клопотанням розглянути справу без її участі, свої позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з`явився, направив до суду заяву, в якій просив розглянути справу за його відсутності та зазначив, що не заперечує проти розірвання шлюбу між ним та позивачем.

Суд вважає можливим розглянути справу у відсутності сторін, на підставі наявних у справі доказів.

На підставі ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Судом встановлено, що відповідно до свідоцтва про шлюб, 18 жовтня 2008 року міським відділом реєстрації актів цивільного стану Горлівського міського управління юстиції Донецької області, зареєстровано шлюб ОСОБА_2 та ОСОБА_5 (прізвище після реєстрації шлюбу ОСОБА_2), актовий запис № 940.

Згідно свідоцтв про народження, батьками неповнолітніх ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, є позивач ОСОБА_1 та відповідач ОСОБА_2.

Суд встановив, що сім'я розпалася через несумісність поглядів на сімейні відносини і відновити подружні стосунки неможливо. Подальше спільне життя подружжя та збереження шлюбу суперечить інтересам сторін, тому позов про розірвання шлюбу підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 104 ч. 2, 105, 110, 112 Сімейного кодексу України, ст.ст. 10, 60, 197, 212 - 215, ч. 8 ст. 235 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в:

Шлюб , укладений 18 жовтня 2008 року міським відділом реєстрації актів цивільного стану Горлівського міського управління юстиції Донецької області, між ОСОБА_2 та ОСОБА_1, актовий запис № 940, розірвати.

Неповнолітніх дітей: дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, залишити проживати з матір'ю ОСОБА_1.

Після розірвання шлюбу залишити ОСОБА_1 прізвище чоловіка ОСОБА_1.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Полтавської області через Гадяцький районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення.

Головуюча: Л. І. Тищенко

Джерело: ЄДРСР 44133754
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку