open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 825/1006/15-а
Єдиний державний реєстр судових рішень

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 квітня 2015 року Чернігів Справа № 825/1006/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіПоліщук Л.О.,

за участі секретаряСірого І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду, без фіксації судового процесу, в порядку ч.1 ст. 41 КАС України, справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання неправомірною бездіяльність та стягнення грошової компенсації, -

В С Т А Н О В И В:

27.03.2015 ОСОБА_1 (далі ОСОБА_1 , позивач) звернувся до суду з адміністративним позовом до Військової частини НОМЕР_1 (далі ВЧ НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ІНФОРМАЦІЯ_2 ), в якому просить суд: визнати неправомірною бездіяльність ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо не зарахування позивача на продовольче забезпечення з 18.03.2014 по 20.11.2014 до ВЧ НОМЕР_1 та несвоєчасне подання документів на виплату грошової компенсації замість встановлених норм харчування до ВЧ НОМЕР_1 ; визнати неправомірною бездіяльність ВЧ НОМЕР_1 щодо невиплати позивачу нарахованої згідно наказу ТВО військового комісара ІНФОРМАЦІЯ_3 від 10.12.2014 № 575 (додаток № 4) за період з 18.03.2014 по 20.11.2014 грошової компенсації замість встановлених норм харчування в сумі 4369,76 грн.; стягнути з ВЧ НОМЕР_1 на користь ОСОБА_1 нараховану грошову компенсацію в сумі 4369,76 грн.

До початку судового засідання представником ВЧ НОМЕР_1 подана заява про залишення позову без розгляду в зв`язку з пропуском позивачем строку звернення до суду.

Позивач та представники відповідачів в судове засідання не з`явились, надали суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Частиною третьою статті 99 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів. Для звернення до суду у справах щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк.

Як вбачається з адміністративного позову, позивач дізнався про порушення своїх прав у березні 2015 року, тобто позов подано в межах строку, встановленого частиною третьою статті 99 КАС України.

ВЧ НОМЕР_1 не надано суду доказів, які б спростували доводи позивача.

Відповідно до частини четвертої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України окремим документом можуть викладатися також ухвали з інших питань, які вирішуються під час судового розгляду.

Таким чином, суд приходить до висновку, що заява представника ВЧ НОМЕР_1 про залишення позову без розгляду в зв`язку з пропуском позивачем строку звернення до суду є необґрунтованою, тому задоволенню не підлягає.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 99, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви представника Військової частини НОМЕР_1 про залишення без розгляду справи за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання протиправною бездіяльність та стягнення грошової компенсації - відмовити повністю.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку статей 167, 186 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя Л.О. Поліщук

Дата підписання повного тексту ухвали 12.05.2015

Джерело: ЄДРСР 44122003
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку