open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 травня 2015 р.

Справа №302вр-15/804/11422/13-а

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Рябчук О.С.

дослідивши матеріали заяви Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про видачу дубліката виконавчого листа у адміністративній справі № 804/11422/13-а за позовом Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Дочірнього підприємства з іноземними інвестиціями «Євро - Нафта - АЗС» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

29 квітня 2015 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області (далі - заявник) про видачу дубліката виконавчого листа у адміністративній справі № 804/11422/13-а.

Заяву позивача зареєстровано за № 302вр-15/804/11422/13-а.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 30.04.2015 р. заяву №302вр-15/804/11422/13-а призначено до розгляду у судовому засіданні.

Представник заявника в судове засідання не з'явився, надав клопотання про розгляд справи №302вр-15/804/11422/13-а без участі представника на підставі наявних у справі матеріалів.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився з урахуванням належного повідомлення про судовий розгляд справи. Будь-яких клопотань або заперечень на заяву суду надано не було.

Згідно ч. 1 ст. 260 Кодексу адміністративного судочинства України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Згідно до ч. 4 ст. 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі.

Відповідно ч.5 ст.71 Кодексу адміністративного судочинства України суд може збирати докази з власної ініціативи.

Згідно ч.ч. 3, 4, 6 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність в дослідженні додаткових доказів у справі.

Так, матеріалами справи встановлено, що виконавчий лист у адміністративній справі №804/11422/13-а видано 18.09.2014 року представнику позивача Науменко О.Л. (а.с.126).

В обґрунтування заяви заявником зазначено про втрату виконавчого листа у адміністративній справі та необхідність звернення до виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.10.2013 р. по адміністративній справі № 804/11422/13-а.

Між тим, заявником не доведено наявності підстав звернення до суду з відповідною заявою; крім того, заявником не надано інформації щодо звернення виконавчого листа до виконання.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про необхідність витребування у позивача:

- доказів наявності підстав звернення до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа у адміністративній справі № 804/11422/13-а, а саме, доказів на підтвердження втрати виконавчого листа;

- інформації щодо звернення виконавчого листа по адміністративній справі № 804/11422/13-а до виконання.

Керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 260 КАС України, суд, -

у х в а л и в :

Витребувати від Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного Управління ДФС у Дніпропетровській області докази наявності підстав звернення до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа у адміністративній справі №804/11422/13-а, а саме, докази на підтвердження втрати виконавчого листа, а також інформацію щодо звернення виконавчого листа по адміністративній справі № 804/11422/13-а до виконання.

Зобов'язати Державну податкову інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного Управління ДФС у Дніпропетровській області надати витребувані судом документи у наступне судове засідання, призначене на 08.05.2015 року на 10:30.

Ухвала не може бути оскаржена окремо, але заперечення проти неї можуть бути включені до скарги на судове рішення, ухвалене за результатами розгляду даної справи.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно Помічник судді

О.С. Рябчук М.М.Бухтіярова

Джерело: ЄДРСР 44120616
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку