open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 219/1710/15-к 1-кп/219/257/2015

В И РО К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.04.2015рік Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Радченко Л.А.,

при секретарі Лосинської І.М.,

з участю прокурора Кудріної Є.А.,

потерпілого ОСОБА_1,

обвинуваченого ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Артемівську кримінальне провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с.Парасковіївка Артемівського району Донецької області, українця, громадянина України, освіта середня - спеціальна, не одруженого, не працюючого, раніше не судимого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України,

ВСТАНОВИВ:

25 грудня 2014 року, приблизно о 18 годині 00 хвилин, ОСОБА_2, діючи умисно, з метою таємного викрадення всього чужого майна як єдиного цілого, керуючись корисливим мотивом, спрямованим на таємне викрадення чужого майна і звернення його у свою власність, прийшов до території домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2, де шляхом вільного доступу, через напівзруйновану огорожу проник до двору вказаного домоволодіння, після чого, шляхом зняття з петель замку на воротах гаражу, який був не замкнутий, проник в середину вказаного гаражу, звідки таємно викрав майно, яке на праві приватної власності належить ОСОБА_1, а саме, металеву запчастину з трактора динамо у кількості 3 шт., вартістю 1 шт. 400,00 грн., всього загальною вартістю 1200,00 грн., алюмінієві поршня з гусеничного трактору Т - 74, у кількості 4 шт., вартістю 1 шт. 227,70 грн., всього загальною вартістю 910,80 грн. , а також металобрухт у вигляді труб різного розміру та діаметру, болтів, гайок, запчастин з трактора Т - 74- шестерні у кількості 10 штук, всього загальною вагою 50 кг, вартістю 90,00 гривень.

У зв'язку з тим, що ОСОБА_2 не мав фізичної можливості викрадання усього майна одразу, він став виносити викрадене ним майно з приміщення гаражу частинами, а саме, два рази по пів мішка, який він приніс з собою, переносив викрадене майно через незаперту калитку до річки в с. Васюківка, де і складав викрадене.

Після чого, ОСОБА_2 25.12.2014 року, приблизно о 19 годині 00 хвилин, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення всього чужого майна як єдиного цілого і звернення його у свою власність, продовжуючи діяти умисно, шляхом вільного доступу через незаперту калитку, знову проник на територію домоволодіння АДРЕСА_2, звідки таємно з території подвір'я викрав майно, яке належить ОСОБА_1, а саме, металеві траки з гусеничного трактора Т - 74, у кількості 10 шт., вартістю за 1 шт. 130,00 грн., всього загальною вартістю 1300,00 гривень, металобрухт у вигляді металевих прутів, металевих труб різного розміру та діаметру та інші металеві вироби, загальною вагою 110 кг, вартістю 198,00 гривень. Після чого, ОСОБА_2, не маючи фізичної можливості викрасти все майно одразу, став виносити викрадене ним майно з території подвір'я частинами, а саме, чотири рази по пів мішка, який він приніс з собою, ОСОБА_2 переносив викрадене ним майно до річки через зруйнований забір, який межує з домоволодінням за адресою: АДРЕСА_2 та територією школи в с. Васюківка.

Далі ОСОБА_2 цього ж дня 25.12.2014р., приблизно о 21 годині 00 хвилин, пішов за місцем свого мешкання: АДРЕСА_1, де взяв ще два мішка та сані, та повернувся до місця біля річки в с. Васюківка, де він залишив вищезазначене викрадене майно, яке належить ОСОБА_1, на загальну суму 3698,80 грн., де поклав все до трьох мішків та погрузив їх на сані, після чого з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення пішов, розпорядившись викраденим на свій розсуд, чим спричинив потерпілому матеріальні збитки у розмірі 3698,80 грн.

В судовому засідання обвинувачений ОСОБА_2 визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.185 КК України та повністю своїми показами підтвердив обставини обвинувачення, які викладені в обвинувальному акті за ст.185 ч.3 КК України. Також, пояснив, що розумів, що діє протиправно. З кількістю та вартістю викраденого ним майна 25.12.2014р. у потерпілого ОСОБА_1, погоджується. У вчиненому злочині щиро кається та просить суворо не карати, в теперішній час має тимчасові заробітки, частково відшкодував шкоду та в подальшому зобов,язується відшкодувати потерпілому збитки повністю.

На підставі ч.3 ст. 349 КПК України, за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому судом з'ясовано, що учасники процесу правильно розуміють зміст цих обставин, сумнівів у добровільності їх позиції немає.

При встановлених обставинах суд вважає, що винуватість обвинуваченого ОСОБА_2 у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю, а його дії суд кваліфікує за ч.3 ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна ( крадіжка) , поєднане із проникненням до іншого приміщення та сховища.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_2 у відповідності зі ст.65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

Обставинами, що пом'якшує покарання ОСОБА_2 згідно ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття та часткове відшкодування шкоди потерпілому.

Обставини, що обтяжують покарання ОСОБА_2 згідно ст. 67 КК України, судом не встановлені.

При обранні обвинуваченому ОСОБА_2 міри покарання судом, також, враховується його відношення до вчиненого, те, що він раніше не судимий, офіційно не працює, але має тимчасові заробітки, задовільно характеризується за місцем проживання, на обліку у нарколога та психіатра не перебуває, потерпілий не наполягає на суворому покаранні .

На підставі викладеного, з урахуванням особи винного, обставин справи, вищезазначених обставин, що пом,якшують покарання, те, що обвинувачений вину свою визнав, і його поведінка в суді свідчить про щире каяття, суд дійшов висновку, що перевиховання та виправлення обвинуваченого ОСОБА_2 можливі без відбування покарання, та вважає за доцільне призначити йому покарання із застосуванням ст. 75 КК України, з покладенням на нього обов'язків, передбачених ст. 76 КК України.

Речові докази - санки, що знаходяться на зберіганні у ОСОБА_3, слід залишити останній за належністю.

Цивільний позов не заявлено.

Керуючись ст.ст. 369-371, 373-376 КПК України ( в ред.2012 р.) , суд-

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення за ст.185 ч.3 КК України та призначити йому покарання за ст.185 ч.3 КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_2 від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку - 2 (два) роки, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом відповідно до ст. 76 КК України наступні обов'язки:

·не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції;

·повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання та роботи;

·періодично з'являтися для реєстрації до кримінально-виконавчій інспекції.

До набуття вироку законної сили ОСОБА_2 залишити запобіжний захід- домашній арешт.

Речові докази - санки, що знаходяться на зберіганні у ОСОБА_3, залишити останній за належністю.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Запорізької області через Артемівський міськрайонний суд Донецької області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копію вироку вручити негайно після його проголошення.

Суддя Л.А.Радченко

Джерело: ЄДРСР 43476091
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку