open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 323/1084/15-п

Провадження № 3/323/312/15

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.03.2015 р.

м. Оріхів

Суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Н.В.Фісун, розглянувши матеріали, які надійшли з державної прикордонної служби України східного регіонального управління Харківського прикордонного загону відділу прикордонної служби України «Вільхуватка»про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, пенсіонер, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2/а, -

за ч.2 ст.204-1 КУпАП, -

встановив:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії СхРУ №127246 від 26 лютого 2015 року, 26.02.2015 о 11:00 в ППр «Чугунівка» п/п «ПД» у складі прапорщика ОСОБА_2 па в'їзд в Україну на рейсовому автобусі «MERCEDES-BENZ» д/н. АХ5898ЕВ сполученням "Ростов-Харків" виявлена дана особа, яка відповідно до наданих пояснень 12.02.2015 року спільно з ОСОБА_3 здійснила незаконне перетинання ДКУ з України в Росію в закритому ППр «Маринівка» без проходження прикордонного контролю, чим порушила вимоги ст. 9 Закону України «Про Державний кордон України», отже здійснив перетинання ДКУ в ППр без дозволу відповідного органу влади, чим порушив ч. 2 ст. 204-1 КУпАП.

У судове засідання правопорушник не з’явився, повістка про час та місце розгляду справи правопорушнику не направлялася, відповідно до Указу Президента України від 14 листопада 2014 року № 875/2014 «Про рішення ради національної безпеки і оборони України від 04 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях»; Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 № 1085-р. «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження», припинено приймання поштових відправлень.

Згідно письмових пояснень правопорушника, що містяться в матеріалах справи, він був змушений здійснити перетинання ДКУ через погрозу його життю.

Відповідно до ст. 9 КУпАп адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Відповідно до ч.2 ст.204-1 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за перетинання або спробу перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади, вчинені групою осіб.

Разом з тим ст.9 ЗУ «Про державний кордон» передбачено, що не є порушеннями правил перетинання державного кордону України вимушене перетинання державного кордону особами, транспортними засобами на суші, заходження іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальне море та внутрішні води України, вимушений вліт повітряних суден та інших літальних апаратів, вчинені в стані крайньої необхідності, а також за інших вимушених обставин.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 був змушений здійснити перетинання ДКУ через погрозу його життю, у зв’язку з бойовими дійми. Тому, в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ч.2 ст. 204-1 КУпАП.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 247 КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 38, ч.7 ст. 247 КУпАП,-

постановив:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 по ч.2 ст. 204-1 КУпАП, закрити у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником,

потерпілим , його представником або прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга подається до апеляційного суду Запорізької області

через Оріхівський районний суд Запорізької області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_4

Постанова набирає законної сили 06 квітня 2015 року

Джерело: ЄДРСР 43373003
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку