open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 595/108/15-ц

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.03.2015

Бучацький районний суд Тернопільської області

одноособово суддею Гордєєвим В.О.,

при секретарі Пастушаку І.Д.,

з участю позивачки ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Бучач справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до ОСОБА_2 про визнання його таким, що втратив право на користування житловим приміщенням по АДРЕСА_1 та про зняття його з реєстрації, мотивуючи тим, що відповідач з вересня 2010 року в її будинку не проживає і в зв'язку із вибуттям не знявся із реєстраційного обліку.

В судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 позовні вимоги підтримала і пояснила суду, що відповідач ОСОБА_2 перебував в зареєстрованому шлюбі із її донькою. З вересня 2010 року відповідач в будинку не проживає, тому його слід визнати таким, що втратив право на користування жилим приміщенням.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомленим про час та місце розгляду справи в суді в газеті «Свобода» № 20 від 18.03.2015р., заяви про розгляд справи за його відсутності не подав, тому суд вважає за можливе ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, оскільки позивачка не заперечує проти такого вирішення справи.

Заслухавши позивачку, дослідивши письмові докази, суд встановив такі обставини:

ОСОБА_1 є власником житлового будинку, який знаходиться по АДРЕСА_1 Тернопільської області;

Згідно рішення Бучацького районного суду від 01.07.2014 року - шлюб між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 розірвано.

Згідно довідки Золотопотіцької селещної ради ОСОБА_2 зареєстрований в будинку, який знаходиться по АДРЕСА_1.

Відповідно до ст.71 ЖК при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Згідно ст.167 ЖК у разі вибуття наймача та членів його сім"ї на постійне проживання до іншого населеного пункту договір найму жилого приміщення вважається розірваним з дня вибуття.

Таким чином, суд приходить до переконання, що позов обґрунтований і підлягає до задоволення, оскільки власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

Керуючись ст.ст.10,11,60,88,212,214-215,224-227 ЦПК України, ст.ст.71,72, 167 ЖК України, ст.391, 405 ЦК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задоволити.

Визнати ОСОБА_2 таким, що втратив право на користування жилим будинком ОСОБА_1, який розташований по АДРЕСА_1 Тернопільської області, та зняти його з реєстрації в цьому будинку.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного суду Тернопільської області через Бучацький районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:

В. О. Гордєєв

Джерело: ЄДРСР 43351408
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку