open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

" січня 2015 р. Справа № 596/1735/14-п

Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючої судді Цвинтарної Т.М.

при секретарі Рудніцькій О.П.,

розглянувши матеріали, які надійшли від відділення ДАІ Гусятинського РВ УМВС України в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, жителя селища Гусятин, вул. Миру,26 Гусятинського району Тернопільської області, українця, громадянина України, не працюючого, маючого на утриманні неповнолітнього сина ОСОБА_2, за ч.1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 26.07.2014 року о 13 годині 30 хвилин на а/д Тернопіль- Скалат-Гусятин 46 км. керував скутером з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння із застосуванням технічного приладу «Драгер» та у медичному закладі відмовився., чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст. 130 КУпАП України.

Правопорушник ОСОБА_1 в судовому засіданні 01.10.2014 року своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП не визнав, пояснивши, що в день, час, місце зазначене інспектором в протоколі про адміністративне правопорушення на а/д Тернопіль- Скалат-Гусятин 46 км. не був в стані алкогольного сп’яніння.

Суд, заслухавши пояснення правопорушника ОСОБА_1, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії АБ2 № 074012 від 26.07.2014 року ОСОБА_1 о 13 годині 30 хвилин на а/д Тернопіль- Скалат-Гусятин 46 км. керував скутером з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння із застосуванням технічного приладу «Драгер» та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст. 130 КУпАП України.

Вина ОСОБА_1К.у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.130 КУпАП доведена також іншими матеріалами справи, а саме, відеоматеріалом представленим Гусятинським ВДАІ.

За таких обставин суд вважає, що в діях ОСОБА_1 наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.130 КУпАП, тобто відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп»яніння.

Згідно ч. 2 ст. 38 КУпАП якщо справи про адміністративне правопорушення відповідно до КУпАП чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Таким чином, приймаючи до уваги вимоги ст. 38 КУпАП, адміністративне стягнення на ОСОБА_1 за вчинене ним правопорушення, передбачене ч.1 ст. 130 КУпАП, могло бути накладене не пізніше 26 жовтня 2014 року.

Відповідно до п.7 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у випадку закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Зважаючи на те, що матеріали про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 130 КУпАП, після дооформлення, надійшли до суду 05 січня 2015 року, з цих підстав суд вважає, що провадження в даній адміністративній справі слід закрити, у зв»язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Керуючись ст.ст. 38, 130, 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП закрити, у звязку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення до апеляційного суду Тернопільської області через Гусятинський районний суд Тернопільської області.

Суддя - підпис

З оригіналом вірно

Суддя Гусятинського районного суду Т.М.Цвинтарна

Джерело: ЄДРСР 43351402
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку