open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 577/1623/15-ц

Провадження № 2-о/577/91/15

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 березня 2015 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області

в складі :

головуючого судді Громової Л.В.

при секретарі Волошко І.С.

з участю представника заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Конотоп справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи : В»язівська сільська рада Конотопського району Сумської області, Реєстраційна служба Конотопського міськрайонного управління юстиції Сумської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу , -

ВСТАНОВИВ :

Заявник ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою, в якій просить встановити факт належності йому Свідоцтва про право приватної власності на житловий будинок, розташований по АДРЕСА_1 виданого В»язівською сільською радою 30.03.1988 року на ім»я ОСОБА_2 . Свої вимоги мотивує тим , що 30.03.1988 року він отримав Свідоцтва про право приватної власності на житловий будинок, розташований по АДРЕСА_1 . На даний час має намір оформити цивільно-правовий договір, але виявилося, що його прізвище замість «ОСОБА_2» помилково записане «ОСОБА_2» . В зв»язку з цим неможливо оформити договір , тому вимушений встановити факт належності документа в судовому порядку.

Представник заявника ОСОБА_1 заявлені вимоги підтримує.

Заінтересовані особи : В»язівська сільська рада Конотопського району Сумської області, Реєстраційна служба Конотопського міськрайонного управління юстиції Сумської області до судового засідання не з»явилися , надали заяви про розгляд справи без їх участі, проти задоволення заяви не заперечують .

Суд , заслухавши представника заявника , дослідивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до копії свідоцтва про народження та копії паспорту , прізвище заявника «ОСОБА_2» ( а.с. 4,6).

Відповідно до Свідоцтва про право приватної власності на житловий будинок,виданого В»язівською сільською радою 30.03.1988 року , власником будинку є ОСОБА_2 ( а.с. 5).

З довідки виконкому В»язівської сільської ради Конотопського району Сумської області від 12.03.2015 р. вбачається, що в Свідоцтві про право власності на будинок, розташований в АДРЕСА_1 від 30.03.1988 року помилково записано прізвище власника будинку « ОСОБА_2», а потрібно записати « ОСОБА_2» . Внесення змін до свідоцтва про право власності на житловий будинок не є компетенцією сільської ради ( а.с.3)

Суд вважає, що необхідно задовольнити законні вимоги заявника ОСОБА_2

Встановлення даного факту має для заявника юридичне значення , так як дозволить йому реалізувати право на розпорядження своєю власністю.

Керуючись ст. 10, 60, 212 , п.1, 6 ч.1 ст.256 ЦПК України,-

ВИРІШИВ :

Встановити факт , що Свідоцтво про право приватної власності на житловий будинок, розташований по АДРЕСА_1 , видане В»язівською сільською радою 30 березня 1988 року на ім»я ОСОБА_2, належить ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Сумської області через Конотопський міськрайонний суд протягом 10 днів з дня проголошення рішення.

Суддя Громова Л. В.

Джерело: ЄДРСР 43351184
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку