open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

29 січня 2015 року м. Київ справа № 800/167/14

Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів:

головуючого судді: Кравцова О.В.,

суддів: Єрьоміна А.В.,

Маслія В.І.,

Калашнікової О.В.,

Шведа Е.Ю.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про поновлення провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання незаконним рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

17 березня 2014 року ОСОБА_4 звернувся до Вищого адміністративного суду України як суду першої інстанції з позовом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (надалі - ВККС України, Комісія), в якому просив:

- визнати незаконним рішення ВККС України від 30 січня 2014 року про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Кирилюк І.В.;

- зобов'язати Комісію відкрити дисциплінарну справу стосовно цієї судді.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 24 квітня 2014 року провадження у даній адміністративній справі зупинено до моменту призначення до складу Вищої кваліфікаційної комісії судів України не менше восьми членів.

27 листопада 2014 року через канцелярію Вищого адміністративного суду України надійшло клопотання представника Комісії про поновлення провадження у даній адміністративній справі, оскільки відсутні обставини, що стали підставою для зупинення провадження.

Позивач в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлений належним чином у встановленому законом порядку.

Представником відповідача до суду надано клопотання про розгляд справи за його відсутністю.

З'ясувавши обставини справи в частині порушеного питання, суд дійшов висновку про поновлення провадження у справі, виходячи з наступного.

Обгрунтвуючи підстави для поновлення провадження у справі, представник відповідача у своєму клопотанні вказав наступне.

Законом України N 1188-VII від 8 квітня 2014 року «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» поряд із припиненням повноважень, зокрема членів Вищої кваліфікаційної комісії судів України, не передбачено одночасного формування нового складу Комісії.

Частиною другою статті 93-1 Закону України N 2453-VI від 7 липня 2010 року «Про судоустрій і статус суддів» (надалі - Закон N 2453-VI ) встановлено, що рішення про припинення повноважень члена Комісії приймає Комісія.

Отже, повноваження члена Комісії припиняє виключно сам орган - ВККС України.

Згідно з підпунктами 3.1.1, 3.1.4. пункту 3.1. Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Комісії від 8 червня 2011 року № 1802/зп-1, після призначення до складу Комісії не менше восьми членів проводиться організаційне засідання Комісії з питань обрання Голови Комісії, його заступника та секретаря Комісії.

Відкритим голосуванням більшістю голосів Комісія приймає рішення щодо закінчення повноважень попереднього складу Комісії.

Відповідно до частини першої статті 90 Закону N 2453-VI, Вища кваліфікаційна комісія суддів України є постійно діючим органом у системі судоустрою України.

Враховуючи, що рішення про припинення повноважень членів Комісії не прийнято, Комісія діє у складі її членів, які наділені обсягом повноважень відповідно до норм закону.

Відповідно до частини п'ятої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

Враховуючи наявність клопотання відповідача та відсутність обставин, які слугували підставами для зупинення провадження у справі, колегія суддів приходить до висновку про поновлення провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання незаконним рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Керуючись статтями 48, 156, 160, 165, 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про поновлення провадження у справі задовольнити.

Поновити провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання незаконним рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала є остаточною і не підлягає перегляду в апеляційному чи касаційному порядку.

Головуючий суддя Кравцов О.В.

Судді : Єрьомін А.В.

Маслій В.І.

Калашнікова О.В.

Швед Е.Ю.

Суддя Кравцов О.В.

Джерело: ЄДРСР 43181523
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку