open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

0520/8759/2012

2-п/264/11/2015

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 лютого 2015 року Іллічівський районний суд м.Маріуполя в складі:

головуючого судді Кашицьку С. А при секретарі Сініловій Г.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення,

В С Т А Н О В И В:

12 жовтня 2012 року Іллічівський районний суд м.Маріуполя ухвалив заочне рішення у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа – Служба у справах дітей Іллічівської районної адміністрації Маріупольської міської ради про позбавлення батьківських прав, згідно з яким позбавив батьківських прав ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, відносно його малолітньої дочки – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2.

05 лютого 2015 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про скасування цього судового рішення, в обґрунтування якої вказав, що під час ухвалення рішення суду він не був присутній в судовому засіданні, про час та місце розгляду справи не повідомлений належним чином та про існування позову ОСОБА_2 щодо позбавлення його батьківських прав він дізнався лише в січні 2015 року. Рішення Іллічівського районного суду м.Маріуполя від 12.10.2012 року він отримав 27.01.2015 року. Просив скасувати заочне рішення та призначити розгляд справи по суті.

Сторони в судове засідання не з’явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява задоволенню не підлягає.

Відповідно до ст.228 ЦПК України, заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_1 отримав копію рішення Іллічівського районного суду м.Маріуполя 27.01.2015 року. Разом з тим, згідно із заявою ОСОБА_1 (а.с.32), яка міститься в матеріалах цивільної справи вбачається, що останньому було відомо про наявність позовної заяви щодо позбавлення його батьківських прав відносно дочки, та ОСОБА_1 просив розглядати справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа – Служба у справах дітей Іллічівської районної адміністрації Маріупольської міської ради про позбавлення батьківських прав, в його відсутністю, позовні вимоги він визнає.

Враховуючи викладене, суд вважає заяву такою, що задоволенню не підлягає, оскільки ОСОБА_1 пропустив строк подачі заяви про перегляд заочного рішення.

На підставі викладеного, керуючись ст.228-232 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа – Служба у справах дітей Іллічівської районної адміністрації Маріупольської міської ради про позбавлення батьківських прав - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

На заочне рішення Іллічівського районного суду м. Маріуполя від 12 жовтня 2012 року може бути подана апеляція в Апеляційний суд Донецької області через Іллічівський районний суд м. Маріуполя Донецької області протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Суддя

:

ОСОБА

_4

Джерело: ЄДРСР 42734668
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку