open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
06.02.2015

Копія

Справа № 744/80/15-ц

Провадження № 2-о/744/3/2015

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 лютого 2015 року Семенівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Гнипа О. І.,

при секретарі Бородіній В.В.,

з участю:

прокурора Сапон О. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області цивільну справу окремого провадження за заявою прокурора Семенівського району Чернігівської області в інтересах ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересовані особи: відділ Держземагенства в Семенівському районі; Семенівська районна державна адміністрація Чернігівської області; Костобобрівська сільська рада Семенівського району Чернігівської області,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Семенівського району Чернігівської області в інтересах заявника, ОСОБА_1, звернувся до Семенівського районного суду Чернігівської області із заявою, за змістом якої прокурор просив суд встановити факт, що державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЧН № 006587, виданий 15 квітня 2004 року Семенівською районною державною адміністрацією Чернігівської області та Семенівським районним відділом земельних ресурсів на підставі розпорядження від 18 листопада 2003 року № 338 Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області та зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 414 належить ОСОБА_1. В обґрунтування вимог заяви у зверненні до суду прокурор зазначив про те, що до прокуратури Семенівського району Чернігівської області надійшло звернення ОСОБА_1 про необхідність захисту її інтересів в суді як пенсіонера, дитини війни та ветерана праці, тобто особи, яка не здатна самостійно захистити свої права, адже їй було видано державними установами згаданий акт на право власності на земельну ділянку із неправильним написанням її прізвища та по батькові. За результатами розгляду звернення прокуратурою з'ясовано, що у вказаному державному акті дійсно вказані неправильні відомості про особу заявника, позаяк за паспортом заявник є «ОСОБА_1», а у державному акті зазначено, що власником земельної ділянки є «ОСОБА_1» через що потрібно установити у судовому порядку факт належності заявникові вказаного правовстановлюючого документа. Для заявника встановлення факту належності ОСОБА_1 державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЧН № 006587 від 15 квітня 2004 року має юридичне значення, оскільки надасть їй право в подальшому розпоряджатись земельною ділянкою та уникнути усілякого роду непорозумінь.

Прокурор Сапон Ольга Андріївна у судовому засіданні подану до суду заяву підтримала повністю та пояснила, що для задоволення заяви, на її думку, є всі необхідні підстави. Уточнила, що датою видачі заявникові державного акту на право власності на земельну ділянку є саме 15 квітня 2004 року.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з'явилася, матеріали цивільної справи містять письмову її заяву щодо уповноваження прокуратури Семенівського району Чернігівської області представляти її інтереси в суді.

Представники заінтересованих осіб, відділу Держземагенства в Семенівському районі, за довіреністю заступник начальника відділу Здота О. В., Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області, за довіреністю головний спеціаліст Семічев С. І. та Костобобрівської сільської ради Семенівського району Чернігівської області, сільський голова Рубан Л. І., у судове засідання не з'явилися, були повідомлені судом належним чином про час і місце судового засідання, внаслідок чого надіслали до суду письмові заяві згідно даних яких вони просили розглянути справу за їх відсутності, заяву просили вирішити на розсуд суду.

Суд, вислухавши прокурора, вивчивши матеріали цивільної справи, вважає за необхідне заяву задовольнити повністю та встановити факт належності зазначеного у ній правовстановлюючого документа за наступних обставин.

У справі з'ясовано, що заявник ОСОБА_1 15 квітня 2004 року одержала вказаний державний акт про право власності на земельну ділянку площею 1,00 га, яка розташована на території Костобобрівської сільської ради Семенівського району Чернігівської області. У вказаному державному акті помилково вказане прізвище та по-батькові заявника не як ОСОБА_1, а ОСОБА_1, що не відповідає дійсності. На те, що ім»я заявника є ОСОБА_1, вказують дані копій її паспорта, виданого 21 червня 1997 року (а.с. 6), відомості копій пенсійного посвідчення та посвідчення щодо нагородження медаллю ветерана праці (а.с. 7).

Таким чином, виходячи з вимог ст. 15 Цивільного кодексу України, суд вважає за потрібне ухвалити рішення на користь заявника, у такий спосіб захистивши її права, оскільки іншим шляхом захистити права заявника за наявних обставин не вбачається за можливе.

Керуючись ст. ст. 212-215, 256, 259 Цивільного процесуального кодексу України,-

В И Р І Ш И В :

Заяву прокурора Семенівського району Чернігівської області в інтересах ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересовані особи: відділ Держземагенства в Семенівському районі; Семенівська районна державна адміністрація Чернігівської області; Костобобрівська сільська рада Семенівського району Чернігівської області, - задовольнити повністю.

Встановити факт, що державний акт про право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 1,00 га, яка розташована на території Костобобрівської сільської ради Семенівського району Чернігівської області (кадастровий номер земельної ділянки 7424783000030180006, пасовище, пай № 530), серії ЧН № 006587, виданий 15 квітня 2004 року Семенівською районною державною адміністрацією Чернігівської області та Семенівським районним відділом земельних ресурсів на підставі розпорядження від 18 листопада 2003 року № 338 Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області та зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 414 на ОСОБА_1, належить ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення може бути оскаржене до Апеляційного суду Чернігівської області через Семенівський районний суд Чернігівської області шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя: О. І. Гнип

Джерело: ЄДРСР 42607443
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку