open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №1-308\08р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2008 року м. Мукачево

МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

в особі головуючого судді: ЩЕРБАН П.П.

при секретарі КРАСНА Н.В.

з участю: прокурора ГІРЯК Д.І.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Мукачево

кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, непрацюючого, неодруженого, не судимого, громадянина України.

- у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч.1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 08 січня 2008 року о 18 год. 45 хв. керуючи транспортним засобом „ВАЗ 21099" д/н НОМЕР_1, рухався по вул. Садова с. Кендеришів Мукачівського району в напрямку с. Куштановиця Мукачівського району зі швидкістю руху 40 км\год. вчинив наїзд на пішохода ОСОБА_2 Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий ОСОБА_2 отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Допитаний в судовому засіданні підсудній ОСОБА_1 вину свою визнав і показав, що 08 січня 2008 року о 18 год. 45 хв. керуючи транспортним засобом „ВАЗ 21099" д/н НОМЕР_1, рухався по вул. Садова с. Кендеришів Мукачівського району в напрямку с. Куштановиця Мукачівського району зі швидкістю руху 40 км\год. вчинив наїзд на пішохода ОСОБА_2, який йшов скраю проїзної частини дороги по його смузі руху в попутньому напрямку.

Крім повного визнання підсуднім ОСОБА_1 в скоєному злочині, його вина у вчиненому злочині, передбаченого ст. 286 ч.1 КК України, встановлена зібраними по справі і перевіреними судом доказами.

За згодою учасників судового розгляду, судом було визнано недоцільним дослідження таких доказів по справі, як покази свідків, стосовно тих фактичних обставин справи, які правильно розумів підсудний та інші учасники судового процесу і які ніким не оспорювалися.

Тому суд обмежився допитом потерпілого.

Потерпілий ОСОБА_2 в судовому засіданні ствердив, що 08 січня 2008 року о 18 год. 45 хв.йшов разом з дружиною та онучкою по вул. Садово с. Кендеришів Мукачівського району в бік с. Куштановиця Мукачівського району. Він почув сильний удар ззаді і втратив свідомість. Виявилося, що його збила машина під керуванням підсудного. Просить підсудного суворо не карати, претензій до нього не має.

Оцінивши всі докази в їх сукупності, суд приходить до висновку про доведеність вини підсудного ОСОБА_1 у порушенні правил безпеки дорожнього руху при керуванні транспортним засобом, що спричинило потерплому середньої тяжкості тілесні ушкодження та вважає, що органом досудового слідства вірно кваліфіковані його дії за ст. 286 ч.1 КК України.

Призначаючи підсудному ОСОБА_1 міру покарання за ст. 286 ч.1 КК України, суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину, дані, характеризуючі його особу.

Обставини, які обтяжують покарання підсудному, суд не знаходить.

Обставини, що пом'якшують покарання винного, суд визнає щире розкаяння підсудного у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину та те, що він молодий віком, являється інвалідом третьої групи, добровільно відшкодував шкоду фінансовому відділу Мукачівської РДА в особі Мукачівської ЦРЛ.

За таких обставин, суд приходить до висновку про можливість призначення підсудному покарання у вигляді штрафу.

Враховуючи конкретну обстановку у даній шляховій події при якій стався злочин та те, що підсудній єдиний годувальник сім"ї, робота водія являється основним джерелом доходу його сім"ї, суд вважає за можливе не позбавляти ОСОБА_1 права керувати транспортними засобами.

Цивільний позов прокурора Мукачівського району слід залишити без розгляду, так як шкоду відшкодовано.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 за ст. 286 ч.1 КК України до штрафу 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п'ятдесят) грн. без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Запобіжний захід - підписку про невиїзд ОСОБА_1 , відмінити.

Речовий доказ по справі - автомобіль НОМЕР_2 передати підсудному ОСОБА_1 , в якого знаходиться на зберіганні.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Закарпатської області через Мукачівський міськрайонний суд протягом п'ятнадцяти днів з моменту його проголошення.

Джерело: ЄДРСР 4177364
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку