open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 481/803/13-ц

Провадж.№ 2/481/348/2013

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" липня 2013 р. року Новобузький районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді: Васильченко Н.О.,

при секретарі: Кічігіну Д.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Новобузького районного суду Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

26.04.2013 року позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з цивільним позовом про стягнення аліментів з відповідача ОСОБА_2 на утримання неповнолітньої ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, щомісячно в розмірі ? частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму доходів громадян для дитини відповідного віку, починаючи з дня подачі заяви і до повноліття дитини.

В судовому засіданні позивачка свої позовні вимоги підтримала в повному обсязі та просила їх задовольнити.

Відповідач в судовому засіданні позовні вимоги позивачки визнав в повному обсязі.

У відповідності зі ст.174 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі виходячи з наступного.

Розпорядженням Новобузької районної державної адміністрації Миколаївської області від 15.03.2013 року позивачку ОСОБА_1 було призначено піклувальником неповнолітньої ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, оскільки мати останньої померла, а батько (відповідач по справі) рішенням Новобузького районного суду Миколаївської області від 14.02.2013 року був позбавлений батьківських прав після чого матеріальної допомоги на утримання дочки не надає.

Відповідач здоровий, працездатний та має можливість надавати матеріальну допомогу.

Відповідно до ст.ст.180 – 182 Сімейного Кодексу України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. На виконання цього обов'язку за рішенням суду можуть стягатися аліменти, розмір яких визначається з урахуванням стану здоров'я і матеріального положення дитини і інших обставин, що мають істотне значення.

Разом з тим, згідно ст.166 СК України, особа, позбавлена батьківських прав не звільняється від обов’язку по утриманню дитини та з неї підлягає стягненню через суд аліменти.

При визначенні розміру аліментів з відповідача суд враховує його матеріальний і сімейний стан і вважає за можливе стягнути аліменти по ? частині з усіх видів заробітку (доходу), але не менш 30% прожиткового мінімуму щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви і до повноліття дитини.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України з відповідача підлягає стягненню на користь держави судовий збір в розмірі 229 гривень 40 копійок.

Керуючись ст.ст. 180,182 Сімейного кодексу України, ст.ст.5,8,10,11, 174,212-215,218 ЦПК України, суд –

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, паспорт серії ЕО №103489 виданий 10 квітня 1996 року Новобузьким РВ УМВС України в Миколаївській області, ідентифікаційний код НОМЕР_1 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 по ? частині з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 26.04.2013 року і до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, паспорт серії ЕО №103489 виданий 10 квітня 1996 року Новобузьким РВ УМВС України в Миколаївській області, ідентифікаційний код НОМЕР_1 на користь держави судовий збір в розмірі 229 гривень 40 копійок.

Рішення підлягає негайному виконанню в межах суми платежу за один місяць.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Миколаївської області через Новобузький районний суд Миколаївської області шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги або шляхом подачі в десятиденний строк заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Новобузького районного суду

Миколаївської області ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 41518067
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку