open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №613/1616/14-ц

Провадження № 2-з/613/2/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2014 року

Богодухівський районний суд Харківської області в складі головуючого судді Шалімова Д.В.,

при секретарі Макушинській О.В. розглянувши у відкритому судовому заяву Гутянської селищної ради , про забезпечення доказів, -

ВСТАНОВИВ:

Гутянська селищна рада звернулась до Богодухівського районного суду Харківської області із заявою про забезпечення доказів, в якій просить: витребувати з Богодухівської державної нотаріальної контори витяг з Спадкового реєстру про наявність спадкоємців за законом чи заповітом , або усунення від права на спадкування , або неприйняття спадщини чи відмова від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1

Свою заяву мотивує тим, що згідно інвентаризаційних документів, житловий будинок, розміщений в с.Гути по вул. Шевченко 23, належить ОСОБА_1 Згідно відомостей наданих управлінням запису актів цивільного стану Бєлгородської області від 18.06.2014 року за №01-69/141 гр. ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 помер 06.04.1999 року, актовий запис РАЦС № 1048 від 06.04.1999 року, його дружина ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 померла 29.09.1998 року, актовий запис РАЦС № 2578 від 29.09.1998 року. Спадщина відкрилась після смерті власника 06.04.1999 року. Після смерті ОСОБА_3 та ОСОБА_2 ніхто із спадкоємців на Протязі 15 років не заявив про своє право на спадщину. Заявник має намір звернутись до суду із заявою про визнання спадщину відумерлою , для цього необхідно надати відомості про смерть спадкодавця, час і місце відкриття спадщини, про наявність спадкоємців спадщини за законом чи за заповітом, або про усунення їх від права на спадкування, або неприйняття ними спадщини, або про відмову від прийняття спадщини після смерті гр. ОСОБА_1 Згідно листа Богодухівської державної нотаріальної контори №1238/01-16 від 30 липня 2014 року отримати таку інформацію з державної нотаріальної контори не має можливості, так як така інформація надається виключно лише на вимогу суду, прокуратури, СБУ, органів дізнання та досудового слідства. Тобто Гутянська селищна рада не може отримати дану інформацію, і тому змушена звернутись до суду.

Представник Гутянської селищної ради у судове засідання не з»явивсь з невідомої суду причини, хоча про день та час слухання справи повідомлявсь належним чином.

Представник Богодухівської державної нотаріальної контори до суду не з»явивсь, але надав суду заяву про слухання справи у його відсутність , проти її задоволення не заперечив .

Відповідно до ч. 2 ст. 135 ЦПК України, заява про забезпечення доказів розглядається протягом п”яти днів з дня її надходження з повідомленням сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Присутність цих осіб не є обов”язковою.

Згідно ч. 1 ст. 133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають ,що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Відповідно до ч.ч. 3 ст. 133 ЦПК України, за заявою заінтересованої особи суд може забезпечити докази до пред»явлення нею позову.

Суд дослідивши матеріали справи приходить до висновку, що дана заява підлягає задоволенню, оскільки надана інформація буде мати значення при розгляді заяви про визнання спадщину відумерлою.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 133 - 135 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Гутянської селищної ради , про забезпечення доказів – задовольнити.

Витребувати з Богодухівської державної нотаріальної контори витяг з Спадкового реєстру про наявність спадкоємців за законом чи заповітом , усунення від права на спадкування , або неприйняття спадщини чи відмова від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1 , який помер 06 квітня 1999 року.

Копію Ухвали направити до Богодухівської державної нотаріальної контори, для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Роз»яснити заявнику , що він повинен подати позовну заяву протягом трьох днів з дня постановлення ухвали про забезпечення доказів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

СУДДЯ

Джерело: ЄДРСР 40989500
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку