open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 467/2058/14-к

1-в/467/759/14

У Х В А Л А

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

01.10.2014 року Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Арбузинка подання начальника Арбузинської ВК № 83 ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Роздол Березівського району Одеської області,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 засуджений 29.05.2003 року Судовою палатою по кримінальним справам апеляційного суду Одеської області за ч. 2 ст. 115, ч.4 ст. 154, 70 КК України до 12 років позбавлення волі. Засуджений відбуває покарання у Арбузинській виправній колонії № 83.

Адміністрація колонії прохає встановити по відношенню до нього адміністративний нагляд терміном 24 місяці відповідно до п «б» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»

Суд, заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти задоволення подання, засудженого, який в заяві, що надійшла в судове засідання, не заперечував проти задоволення подання, дослідивши матеріали особової справи засудженого, знаходить подання обґрунтованим та підлягаючим повному задоволенню.

Як встановлено у судовому засіданні, ОСОБА_5 за час відбування покарання допустив 12 порушень вимог режиму відбування покарання, за що притягувався до дисциплінарної відповідальності правами начальника колонії. Заохочень не має. Згідно ст. 118и ч.1 КВК України має право працювати в місцях і на роботах, які визначаються адміністрацією установи, але своїм правом не скористався, бажання працювати не висловлював, у скоєному злочині не розкаюється.

Згідно п «б» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо під час відбування покарання їх поведінка свідчила, що вони вперто не бажають стати на шлях виправлення і залишаються небезпечними для суспільства.

На даний час засуджений має 2 не погашених стягнення за зберігання заточеної пластини та мобільного телефону.

Згідно додатку № 7 наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань від 25 грудня 2003 року N 275 «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31 грудня 2003 р. за N 1277/8598 до переліку предметів, виробів та речовин, зберігання яких засудженим засудженими заборонено, відносяться ножі, бритви (крім електричних, механічних та безпечних з касетною голівкою) та інші гострорізальні і колючі предмети та будь-яка теле-, радіо-, аудіо- та відеоапаратура, аудіо- та відеокасети (за винятком: гучномовець один на житлову секцію, телевізор один на відділення), радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (мобільні телефони, пейджери тощо), комп`ютерна техніка, друкарські машинки, розмножувальні прилади.

Відповідно до ст.133 Кримінально-виконавчого кодексу України злісним порушником установленого порядку відбування покарання є засуджений, який не виконує законних вимог адміністрації, необґрунтовано відмовляється від праці (не менш 3 разів протягом року); припинив роботу з метою вирішення трудових та інших конфліктів; вживає спиртні напої, наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги чи інші одурманюючі засоби; виготовляє, зберігає, купує, розповсюджує заборонені предмети; бере участь у настільних та інших іграх з метою здобуття матеріальної чи іншої вигоди; вчинив дрібне хуліганство; систематично ухиляється від лікування захворювання, що становить небезпеку для здоров`я інших осіб, а також вчинив протягом року більше трьох інших порушень режиму відбування покарання, за умови, якщо за кожне з цих порушень за постановою начальника колонії або особи, яка виконує його обов`язки, були накладені стягнення, що достроково не зняті або не погашені у встановленому законом порядку.

Тому наявність непогашених стягнень у виді зберігання забороненого предмету свідчить про те, що засуджений є злісним порушником установленого порядку відбування покарання.

Доцільним суд вважає встановити для засудженого з урахуванням його поведінки під час відбуття покарання адміністративний нагляд строком 18 місяців та з обмеженнями, викладеними в поданні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3, 5, 10 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі, ст. 539 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

ОСОБА_5 встановити адміністративний нагляд терміном 18 (вісімнадцять) місяців з наступними обмеженнями:

1. Заборонити вихід з квартири (будинку) в нічний час з 22 години вечора до 6 години ранку.

2.Заборонити перебування в кафе, ресторанах та інших установах торгівлі, де продаються спиртні напої на розлив.

3.Заборонити виїзд в особистих справах за межі району (міста) без дозволу міліції.

4.Реєструватися в міліції 2 рази на місяць.

Ухвала може бути оскаржена протягом 7 днів з дня її оголошення в Апеляційний суд Миколаївської області через Арбузинський районний суд Миколаївської області.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 40811986
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку