open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № дані оновлюються
emblem
Справа № дані оновлюються
ПОСТАНОВА

ПОСТАНОВА

20 лютого 2008 року м. Дніпропетровськ

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Гончаренко В.М., розглянувши адміністративний матеріал у відношенні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, громадянина України, не працюючого, мешканця м. АДРЕСА_1, притягнутого за ст.122 ч.4 КпАП України,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1. 18 січня 2008 року о 15 годині 20 хвилин, керуючи транспортним засобом “Фольксваген” НОМЕР_1 , рухався по вул. Ламана в м. Дніпропетровську, де не виконав вимог дорожнього знаку 3.21 “В'їзд заборонено”, здійснивши рух в зоні його дії, чим порушив п. 3.21 додатку 1 Правил дорожнього руху України.

Як випливає з пояснень правопорушника, він, керуючи транспортним засобом у вказаний час та вказаному місці, дійсно не виконав вимоги дорожнього знаку.

Винність правопорушника підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 18.01.2008 року серії КР № 196420, відповідно до якого ОСОБА_1. дійсно вчинив зазначене правопорушення за вищевикладених обставин.

Посадовою особою ДАІ дії ОСОБА_1. кваліфікуються за ст.122 ч.4 КпАП України як порушення правил дорожнього руху (невиконання вимог дорожнього знаку), що призвело до виникнення аварійної обстановки. Однак, при проведенні судового слідства, зокрема при дослідженні матеріалів справи, встановлена відсутність в діянні ОСОБА_1. ознак складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.122 ч.4 КпАП України, оскільки в матеріалах справи відсутні будь-які об'єктивні докази (зокрема, пояснення водіїв, яким була створена аварійна обстановка, пояснення свідків правопорушення тощо) створення ОСОБА_1. іншим учасникам дорожнього руху такої ситуації, в якій вони змушені були б різко змінювати швидкість руху, його напрямок або вжити інші заходи з метою забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян. Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне перекваліфікувати дії ОСОБА_1. з ч.4 ст.122 КпАП України на ч.2 ст.122 КпАП України, виключивши з кваліфікації діяння останнього таку ознаку складу правопорушення як «створення аварійної обстановки».

Приймаючи до уваги викладене, роблю висновок про доведеність вини правопорушника в невиконанні водієм транспортного засобу вимог дорожнього знаку, тобто у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.122 ч.2 КпАП України.

При визначені виду і розміру стягнення враховую характер скоєного правопорушення, особистість правопорушника, ступінь його вини, майновий стан і обставини, що пом'якшують та обтяжують його відповідальність.

З урахуванням викладеного вважаю за необхідне накласти на правопорушника адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

На підставі викладеного та керуючись ст. 283, 284 КпАП України,

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122 ч.2 КпАП України, та накласти на останнього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі восьми гривень п'ятдесяти копійок.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 4081104
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку