open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 21 - П/2007 р

Справа № 21 - П/2007 р.

ПОСТАНОВА

08 жовтня 2007 року Немирівський районний суд

Вінницької області

в складі головуючого судді Рибчинського В.П.

, при секретарі Горбенко Л.П.

з участю прокурора Грабара М.М.

Розглянувши кримінальну справу, яка надійшла із постановою слідчого СВ Немирівського РВ УМВС України у Вінницькій області старшого лейтенанта міліції Костельнюка Р.І., погодженою з прокурором Немирівського району про направлення кримінальної справи по обвинуваченню ОСОБА_1 у скоєнні злочину, передбаченого ст. 128 КК України до суду для вирішення питання про звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку із примиренням обвинуваченого з потерпілим , -

ВСТАНОВИВ:

28.08.2007 року до суду надійшла кримінальна справа із постановою слідчого СВ Немирівського РВ УМВС України у Вінницькій області старшого лейтенанта міліції Костельнюка Р.І., погодженою з прокурором Немирівського району про направлення кримінальної справи по обвинуваченню ОСОБА_1 у скоєнні злочину, передбаченого ст. 128 КК України до суду для вирішення питання про звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку із примиренням обвинуваченого з потерпілим. В постанові вказано, що ОСОБА_1 31.07.2006 року близько 17 години, перебуваючи в стані алкогольного сп»яніння , знаходячись на подвір»ї біля будинку , який розташований по АДРЕСА_1, під час суперечки, яка виникла на грунті неприязних стосунків між ним та ОСОБА_2 сильно штовхнув його однією рукою в чоло, який від данного поштовху впав на землю, правою частиною щелепи об бордюр та в результаті падіння отримав тілесні ушкодження у вигляді : «перелом нижньої щелепи в області 3-го зубу справа та в облатсі кута нижньої щелепи справа, підвивих 2-го зуба на нижній щелепі справа, що в подальшому призвів до його видалення, рвана рана на верхній губі, синці в області нижньої щелепи та шиї», які згідно висновку експерта № 295 від 15.09.2006 р. відносяться до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, як такі, що потягнули за собою тривалий розлад здоров»я (понад 21 день).

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненому визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та попросив звільнити його від кримінальної відповідальності у зв'язку з примиренням з потерпілими.

Вислухавши пояснення ОСОБА_1 , який просить звільнити його від кримінальної відповідальності у зв'язку з примиренням з потерпілими, думку прокурора, який підтримує постанову та не заперечує, щоб ОСОБА_1 звільнили від кримінальної відповідальності у зв'язку з примиренням обвинуваченого з потерпілими, суд приходить до висновку, що постанову слід задовольнити та звільнити ОСОБА_1 від кримінальної

2

відповідальності за ст. 128 КК України у зв'язку із примиренням обвинуваченого з потерпілими з наступних підстав.

ОСОБА_1 вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, примирився із потерпілими та усунув заподіяну потерпілому шкоду, що підтверджується заявою потерпілого ОСОБА_2 датованою 16.08.2007 року, в якій він просить справу закрити в зв»язку з примиренням із обвинуваченим ОСОБА_1, а тому його виправлення можливе без притягнення до кримінальної відповідальності.

Керуючись ст.46 КК України та ст. ст. 8, 282 КПК України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Постанову задовольнити.

Звільнити ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності за ст. 128 КК України у зв'язку з примиренням обвинуваченого з потерпілими.

Провадження в кримінальній справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом семи діб з дня її винесення.

Джерело: ЄДРСР 4067891
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку