open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа 3-34484/08

Справа 3-34484/08

ПОСТАНОВА

12 грудня 2008 року суддя Московського районного суду м. Харкова Зінченко Ю.Є., розглянувши адміністративний матеріал, що надійшов з відділу ДАІ з з обслуговування м. Харкова та АТІ ГУМВС України в Харківської області відносно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1року народження, уродженця м. Харкова, проживаючого: м. АДРЕСА_1,

про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 124 КпАП України, суд -

ВСТАНОВИВ:

10.11.2008р. близько 13.10 годин в м. Харкові по вул. Блюхера рухався автомобіль «ЗАЗ» д.н. НОМЕР_1під керуванням водія ОСОБА_1., яки при проїзді перехрестя з пр. Тракторобудівників при ввімкненні сигналу світлофору, що дозволяє рух, не надав дорогу транспортному засобу, що завершував рух через перехрестя, чим допустив зіткнення з автомобілем «ПАЗ» д.н НОМЕР_2, який рухався під керуванням водія ОСОБА_3.

При ДТП постраждалих осіб не має, автомобілям спричинені механічні ушкодження.

З пояснень водія ОСОБА_1. слідує, що 10.11.2008р. він рухався на автомобілі «ДЕУ (ЗАЗ)» д.н. НОМЕР_1з боку «Студмістечка» до м. «Студенська» по вул. Блюхера. На перехресті з пр. Тракторобудівників він зупинився і чекав включення сигналу світлофору, що дозволяє рух. Після включення зеленого сигналу світлофору він почав рух. В цей момент по пр. Тракторобудівників з лівого боку на перехрестя виїхав маршрутний автобус «ПАЗ», який зачепив його автомобіль з лівого боку.

З пояснень водія ОСОБА_3. слідує, що він 10.11.2008р. керував автобусом д.н. НОМЕР_1 рухався по пр. Тракторобудівників в бік С. Салтовки, коли пересікав перехрестя з вул. Блюхера на зелений сигнал світлофора відчув удар в праву частину автобусу і відразу зупинився.

З письмових показань свідка ОСОБА_2. слідує, що він стояв на тролейбусі за автомобілем «ДЕУ» на червоний сигнал світлофора, коли загорівся зелений сигнал світлофора вони почали рух. В цей час по пр. Тракторобудівників на великій швидкості не гальмуючи вилетів автобус «ПАЗ» на червоний сигнал світлофора і допустив зіткнення з автомобілем «ДЕУ», зірвавши останньому передній бампер.

Суд, дослідивши матеріали справи, письмові покази свідка, приходить до переконання, що в ДТП винний водій ОСОБА_1. який, порушив п. 10.1,16.5 ПДД України.

Як вбачається з матеріалів справи, схеми до протоколу огляду місце ДТП, пояснень учасників ДТП, ДТП сталося на перехрестя вул. Блюхера та пр. Тракторобудівників, а саме на відстані 5.30м. від правого краю проїзної частини відносно руху автомобіля «ЗАЗ». При цьому загальна ширина даної проїзної частини складає 14.5м., тобто з цих підстав судом встановлено, що ДТП сталося на смузі руху автомобіля «ЗАЗ».

Згідно п. 16.5 ПДД України, у разі подання сигналу регулювальником або ввімкнення сигналу світлофора, що дозволяє рух, водій зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що завершують рух через перехрестя, а також пішоходам, які закінчують перехід.

Згідно п. 10.1 ПДД України, перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

З цих підстав суд вважає, що водій автомобілю «ЗАЗ» мав можливість бачити, що автобус «ПАЗ» рухався ліворуч від нього і повинен був вичинити всі дії, для уникнення зіткнення з автобусом і дати можливість останньому завершити маневр.

Показання свідка ОСОБА_2. суд оцінює критично та не приймає їх до уваги, оскільки вони мають розбіжність з матеріалами справи а саме, в показах свідка вказано, що автобус «ПАЗ» допустив зіткнення з автомобілем «ДЕУ» і зірвав йому передній бампер. Згідно протоколу огляду місце ДТП, на автобусі «ПАЗ» виявлені зовнішні пошкодження у вигляді ушкодження лакофарбового покриття по середині правого боку автобусу, що свідчить про те, що автомобіль «ЗАЗ» допустив зіткнення з автобусом «ПАЗ».

Керуючись ст. 124 КпАП України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 68 гривень.

Апеляційна скарга на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подана протягом 10-ти днів з дня винесення постанови до апеляційного суду Харківської області через Московський районний суд м. Харкова.

Суддя Зінченко Ю.Є.

Джерело: ЄДРСР 4065217
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку