open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа 2-3567-2008р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2008 року. Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Деревльової О.О.,

при секретарі Смага Н.М. ,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду м. Артемівська цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Артемівської міської Ради про поділ майна, що є у спільній сумісній власності, припинення спільної сумісної вланості та визначення частки у спільному сумісному майні,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Артемівської міської Ради про поділ майна, що є у спільній сумісній власності, припинення спільної сумісної вланості та визначення частки у спільному сумісному майні, в якому вказав, що на підставі свідоцтва про право власність на житло від 03.08.1995р., квартира АДРЕСА_2 належить на праві спільної сумісної власності йому, його батькам ОСОБА_2, яка ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, який ІНФОРМАЦІЯ_4 однак, конкретна частка кожного з них не вказана. Після смерті батьків залишилось спадкове майно, а саме, частка вищевкзаної квартири.

Вважає, що відповідно до ст. 1261 ЦК України він є спадкоємцем на майно своїх батьків, тому, звернувся до нотаріальної контори для оформлення свого права. Однак, нотаріус йому відмовила, оскільки у довідці БТІ не визначена частка квартири, яка належить йому та батькам. Оскільки, відповідно до ст. 372 ЦК України у разі поділу майна, що знаходиться у спільній сумісній власності, вважається, що частки власників є рівними, та саме на таких умовах була приватизована вищевказана квартира, тому, позивачу та його батькам, які померли належать по 1/3 частці вищевказаної квартири.

Просить поділити квартиру АДРЕСА_1, яка знаходиться у спільній сумісній власності, прининив право спільної сумісної власності, та визнати за ним та його батьками матір*ю ОСОБА_2, яка ІНФОРМАЦІЯ_1, батьком ОСОБА_3, який ІНФОРМАЦІЯ_2. по 1/3 частки вищевказаної квартири за кожним.

Позивач в попереднє судове засідання не з*явився, був належним чином повідомлен про час слухання справи відповідно до ст. 76 ЦПК України, надав суду заяву, в якій наполягає на позовних вимогах та просить справу розглянути у свою відсутність.

Представник відповідача не з*явився, був належним чином повідомлен про час попереднього розгляду справи, відповідно до ст. 76 ЦПК України, надав суду заяву, в якій позов визнав та просить справу розглянути у свою відсутність, за таких обставин суд, вважає можливим розглянути справу у відсутність представника відповідача.

Представник третьої особи був належним чином повідомлен про час попереднього розгляду справи, відповідно до ст. 76 ЦПК України, надав суду заяву, в якій не заперечує проти позовних вимог та просить справу розглянути у свою відсутність, за таких обставин суд, вважає можливим розглянути справу у відсутність представника третьої особи.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст. 130 ЦПК України при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст. 174 ЦПК України цього ж Кодексу. Згідно з ч.4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Матеріалами справи встановлено, що згідно до свідоцтва про право власності зід 03.08.1995р., квартира АДРЕСА_2 належить на праві приватної спільної сумісної власності ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_1 (а.с. 7).

Згідно до свідоцтва про народження ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_3 батьками останнього записані ОСОБА_3, ОСОБА_2 (а.с. 8).

Відповідно до заповіту від 15.09.2003р., ОСОБА_3 заповів своє майно сину ОСОБА_1 (а.с. 11).

Згідно свідоцтв про смерть: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2. (а.с. 6).

Відповідно до ст. 372 ч.2 та ч.3 ЦК України у разі поділу майна, що є у спільній сумісній власності, вважається, що частки співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними або законом. У разі поділу майна між співвласниками право спільної сумісної власності на нього припиняється.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що квартира АДРЕСА_1, яка знаходиться у спільній сумісній власності, підлягає поділу з визначенням часток співвласників, визназнавши за ОСОБА_1, ОСОБА_2, яка ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, який ІНФОРМАЦІЯ_2. по 1/3 частки вищевказаної квартири за кожним, прининив право спільної сумісної власності відповідно до ст. 372 ч.2 ЦК України.

Керуючись ст. ст. 5, 6, 10, 11, 60, 82, 107, 130, 174, 208-209, 215 ЦПК України, ст. 372 ч.2, 3 ЦК України, суд

ВИРІШИВ:

Поділити квартиру АДРЕСА_1, яка знаходиться в спільній сумісній власності з визначенням часток співвласників, визназнавши за ОСОБА_1, ОСОБА_4, яка ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, який ІНФОРМАЦІЯ_2. по 1/3 частки вищевказаної квартири за кожним, прининив право спільної сумісної власності.

На рішення може бути подана заява про апеляційне оскарження протягом 10 днів з дня проголошення рішення та апеляційна скарга до Апеляційного суду Донецької області через Артемівський міськрайонний суд Донецької області протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в встановлений строк, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Рішення складено у нарадчій кімнаті у єдиному примірнику.

Джерело: ЄДРСР 4065121
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку