open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

h

справа № 2-а-29715/08

категорія 60

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2008 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мацький Є.М.,

при секретарі - Чудовській Ю.Ф.

з участю позивача,

представника відповідача Болейко А.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1

до Військової частини А2038

про стягнення 3391,97 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з адміністративним позовом до Житомирського окружного адміністративного суду, посилаючись на те, що відповідач в порушення Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" при звільнені з військової служби не провів розрахунок за належне речове майно з ним.

Позивач вважає не проведення розрахунку військової частини з ним незаконним, таким, що суперечить нормам Конституції України, ч. 2. ст. 17 якої передбачено, що Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які знаходяться на службі в Збройних силах України і інших військових формуваннях, а також членів їх сімей. Просить суд позов задовольнити, стягнути з відповідача на користь його грошову компенсацію замість належного речового майна в сумі 964,60 грн. та зобовязати в/ч А3814 видати речове майно, не видане після 11.03.2000 року.

Позивач в судовому засіданні позов підтримав.

Представник відповідача позов не визнав.

Заслухавши сторони, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що позивач 12.03.2004 року був звільнений з лав Збройних Сил України. Речовим майном під час служби у встановленому порядку він не забезпечувався. Розрахунок при звільненні з військової служби за належне йому до видачі речове майно не був проведений.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей" (в редакції, яка була чинною на час виникнення спірних правовідносин - до 01.01.2007 року), військовослужбовці одержували за рахунок держави грошове забезпечення, а також речове майно і продовольчі пайки або за бажанням військовослужбовців грошову компенсацію замість них.

Проте статтею 2 Закону України "Про деякі заходи щодо економії бюджетних коштів" від 17.02.2000р. №1459/3, з 11.03.2000 року була призупинена дія частини другої статті 9 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" в частині одержання військовослужбовцями продовольчих пайків або за їх бажанням грошової компенсації замість них та замість речового майна (за винятком військовослужбовців Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони та Головного управління внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, що використовують цивільний одяг, який зашифровує особу та відомчу належність військовослужбовців).

За таких обставин позивач має право грошову компенсацію за речове майно, яке він не отримав до 11.03. 2000 року.

Речове майно, не отримане ним за інший період часу, може бути витребуване в натурі.

Розмір грошової компенсації та перелік не отриманого речового майна, зазначені в довідці - розрахунку, виданій відповідачем.

Керуючись Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, військовозобовязаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, і деяких інших осіб", ст. ст. 94, 158 163, 167, 254 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути з військової частини А 2038 на користь ОСОБА_1 грошову компенсацію за речове майно у розмірі 964,60 грн.

Зобовязати військову частину А 2038 видати ОСОБА_1 речове майно:

пальто зимове-1 шт., плащ демисезонний-1 шт., куртку утеплену камуфляжну, брюки утеплені-1 шт., мундир та штани на випуск - 1 комплект, кітель та штани до кітеля-1 комлект, куртку та штани навипуск-2 комплети, кашкет шерстяний повсякденний-1 шт., кашкет повсекденній 1 шт., пілотку-1 шт., плащ-накидку з чохлом -1 шт., сорочку повсякденну - 8 шт., білизну натільну- 4 комплекта, шкарпетки літні- 8 пар, краватки-8 шт., напівчоботи хромові 2 пари, напівчеревики хромові 2 пари, черевики з високими берцями -2 пари, сумку польову - 1 шт., шапку-ушанку 1 шт., білизну теплу 2 комплекта, шкарпетки зимові- 4 шт., рукавиці півшерстяні -1 шт.

Згідно ст. 254 КАС України, постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: Є.М. Мацький

Джерело: ЄДРСР 4065063
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку