open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

h

справа № 2-а-29509/08

категорія 75

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2008 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Капустинського М.М. ,

при секретарі - Щавінській С.В. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі (м. Малин)

до акціонерного товариства закритого типу "Малинбудсервіс" (м. Малин)

про стягнення 582,72 грн.,-

встановив:

Акціонерне товариство закритого типу “Малинбудсервіс”як платник страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування повинне згідно з вимогами Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”від 09.07.03 року № 1058 –IV, який набрав чинності з 01.01.2004 року, та Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 16 січня 2004 року за № 64 / 8663, сплачувати збір (внески) до Фонду у визначених цими нормативними актами порядку і розмірі.

Як вбачається із матеріалів справи, відповідачем станом на 30.09.2008 року порушено вимоги ст. 20 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.03 року № 1058 –IV, у зв”язку з цим утворилась заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування перед позивачем на суму 582, 72 грн., про що свідчать розрахунки сум страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, та додатки до них.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України “Про збір на обов”язкове державне пенсійне страхування”від 26.06.97 року № 400 / 97 – Верховна Рада України, платниками збору на обов”язкове державне пенсійне страхування є суб”єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об”єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об”єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи –суб”єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до ст. 3 Закону України “Про збір на обов”язкове державне пенсійне страхування”, збір на обов”язкове державне пенсійне страхування платники збору сплачують до Пенсійного фонду України в порядку, визначеному законодавством України.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 і ч. 6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”, страхувальник зобов”язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхувальники зобов”язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно ст. 106 Закону, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”, страхові внески є цільовим загальнообов”язковим платежем, який справляється на всій території України у порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до абз. 6 ч. 6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”, перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) кошів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі у безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг).

Представник позивача позовні вимоги підтримала у повному обсязі Просила позов задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з”явився тоді, як про час і місце розгляду справи повідомлений вчасно і у передбаченому законом порядку. Про причини неявки суд не повідомив. Письмове заперечення на позовну заяву не надіслав.

Враховуючи викладене, Житомирський окружний адміністративний суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню у сумі 582, 72 грн. станом на 30.09.2008 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб”єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України “Про збір на обов”язкове державне пенсійне страхування”від 26.06.97 року № 400 / 97 –ВР, Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”від 09.07.03 року № 1058 –IV, керуючись ст. ст. 94, 158 –163, 167, 254 КАС України, Житомирський окружний адміністративний суд

постановив:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з акціонерного товариства закритого типу “Малинбудсервіс”(вул. Огієнка, 63 П, м. Малин, Житомирська область, р/р 260041288 у ЖОД ВАТ “Райффайзен банк Аваль”, МФО 311528, р/р 26003387900161 в МФ ВАТ “Держощадбанк України”, МФО 311647, код 22064710) на користь Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області (пл. Соборна, 12 а, м. Малин, Житомирська область, р/р 25605312633 в ОУ Ощадбанку м. Житомира, МФО 311647, код 20405064) 582, 72 грн. заборгованості.

Згідно ст. 254 КАС України, постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: М.М. Капустинський

Джерело: ЄДРСР 4065037
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку