open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2"а"-2072

Справа № 2"а"-2072

2007 рік

ПОСТАНОВА

ІМ"ЯМ УКРАЇНИ

29.10.2007 року

Королівський районний суд м. Житомира в складі:

головуючого судді Кочетова Л.Г., при секретарі Якобчук Г.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі справу за адміністративним позовом ОСОБА_1до Управління служби безпеки України в Житомирській області, управління державної служби спеціального зв"язку та захисту інформації в Житомирській області про стягнення коштів та відшкодування моральної шкоди, -

встановив:

Позивач звернувся з вказаним позовом та в обгрунтування своїх вимог зазначив, що він проходив військову службу в УСБУ України в Житомирській області у військовому званні підполковник, на даний час знаходиться у відставці, і був звільнений з дійсної військової служби в органах СБ України 22.12.2006 року. Після виходу на пенсію йому не було виплачено вихідну допомогу в сумі34959 грн. 66 коп. та компенсацію за речове майно в сумі 1387 грн. 32 коп. В зв"язку з невиплатою цих сум йому була спричинена моральна шкода, яка полягає в тому, що він був вимушений звертатися до суду, виступати в якості прохача при зверненнях до відповідачів, що його принижувало, був позбавлений можливості погасити кредит на придбання автомобіля, погіршився стан його здоров"я. Моральну шкоду оцінює на суму 5000 грн. просить стягнути зазначені кошти з відповідачів.

В судовому засіданні позивач пояснив, що на сьогоднішній день йому виплачено вихідну допомогу та компенсацію за речове майно, уточнив позовні вимоги, зазначає, що на його думку моральна шкода йому спричинена діями УСБ України, в решті позов підтримав з тих самих підстав.

Представник УСБУ України в Житомирській області в судовому засіданні позов не визнала та пояснила, що відповідач проходив службу в СБ України, яке нараховувало та виплачувало йому всі належні кошти, і оскільки воно є самостійною юридичною особою, то УСБУ не є належним відповідачем. УСБУ здійснило лише виплату вказаних позивачем коштів на наступний день після їх надходження. Крім того відповідач не надав доказів того, що погіршився стан його здоров"я, у відповідності з довідкою начальника поліклініки УСБУ, де обслуговується позивач, після виходу на пенсію, останні в поліклініку не звертався.

Представник УДССЗЗІ в судовому засіданні позов не визнав з тих самих підстав.

Судом встановлено наступне.

Позивач проходив службу у відділі ДСТСЗІ УСБУ в Житомирській області до 22.12.2006 року і був звільнений в зв"язку з виходом на пенсію (а.с. 6).

При звільненні позивач не отримав 34959 грн. 66 коп. вихідної допомоги та 1387 грн. 32 коп. компенсації за речове майно (а.с. 7).

Ці кошти йому були виплачені УСБУ в Житомирській області відповідно28.08.2007 року та 28.09.2007 року - наступного дня після їх надходження на рахунок УСБУ (а.с. 48-52).

Оскільки зазначені кошти виплачені, позов в частині стягнення їх стягнення задоволенню не підлягає.

У відповідності до вимог ст. 1167 ЦК України, моральна шкода відшкодовується особою, яка її завдала.

Так як УСБУ в Житомирській області виплатило позивачу кошти наступного дня після їх надходження, УДССЗЗІ не було розпорядником коштів, вини відповідачів у затримці їх виплати судом не встановлено, суд, заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позов в частині відшкодування моральної шкоди також задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 4, 9, 10, 11, 160-163 КАС України, ст. 1167 ЦК України, суд, -

постановив:

В задоволенні позову ОСОБА_1до Управління служби безпеки України в Житомирській області, управління державної служби спеціального зв"язку та захисту інформації в Житомирській області про стягнення коштів та відшкодування моральної шкоди відмовити за безпідставністю.

На постанову суду до Київського адміністративного апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом десяти днів з дня її проголошення може бути подана заява про апеляційне оскарження, а протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження на постанову суду може бути подана апеляційна скарга.

Джерело: ЄДРСР 4063942
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку