open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
h

h

справа № 2-а-21631/08

категорія 33

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2008 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ракаловича В.М. ,

при секретарі - Шевчук О.М. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції в м. Житомирі

до ОСОБА_1

про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця,-

встановив:

Державна податкова інспекція у Житомирському районі звернулась до суду з позовом про припинення підприємницької діяльності ОСОБА_1. Зазначає, що відповідач, будучи приватним підприємцем, з 01.04.2007 року не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Посилаючись на ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” просить припинити підприємницьку діяльність фізичної особи підприємця відповідача.

У судовому засіданні представник позивача підтримав позов і просив його задовольнити.

Відповідач свого представника та відзив на позовну заяву до суду не направив, про дату, час і місце судового розгляду належним чином повідомлений.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 перебуває на обліку у позивача як платник податків з 26.07.2005 року.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як видно з довідки Державної податкової інспекції у Житомирському районі (а.с.2), відповідач не звітується перед податковим органом з 01.04.2007 року тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до ч.2 ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Враховуючи викладене, позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню - підприємницьку діяльність ОСОБА_1 слід припинити.

На підставі ч.2 ст.46, 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 94,158-163,167,254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність ОСОБА_1

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи - підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Згідно ст. 254 КАС України, постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови протягом 10 днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: В.М. Ракалович

Джерело: ЄДРСР 4063483
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку