open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

h

справа № 2-а-19471/08

категорія 68

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2008 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ракаловича В.М. ,

при секретарі - Шевчук О.М. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну праву

за позовом Коростенської об'єднаної державної податковаї інспекції(м. Коростень)

до ОСОБА_1

про зобов`язання вчинити дії,-

встановив:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом. Просить зобов’язати громадянина ОСОБА_1 задекларувати доходи, які були ним внесені до статутного фонду створеного ним ПП “Хантер М”та надати доповнення до статуту, згідно з яким було збільшено статутний фонд вказаного підприємства. Позивач зазначив, що ПП “Хантер М”, засновником якого є громадянин ОСОБА_1, знаходиться на обліку у Коростенській ОДПІ з 16.04.2007 року. Згідно отриманих з ЄДР відомостей розмір внеску гр.. ОСОБА_1 до статутного фонду ПП “Хантер М”становить 100000 (сто тисяч) гривень. Після проведення державної реєстрації надійшли відомості від державного реєстратора Коростенської міської ради про те, що відносно ПП “Хантер М” були внесені зміни до ЄДР, а саме збільшено розмір статутного фонду до 500 (п’ятсот) тисяч гривень.

Проте майновий стан ОСОБА_1 не підтверджений декларацією про доходи і майно, чим порушені вимоги ч.3 ст. 86 Господарського кодексу України, а також не були надані доповнення до статуту ПП “Хантер М”, щодо збільшення статутного фонду даного підприємства, чим порушені вимоги ст.67 Конституції України та ст..18 Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав частково, та пояснив, що гр..ОСОБА_1 не задекларував свій майновий стан на 100000 гривень під час створення та після державної реєстрації, а відомості від державного реєстратора Коростенської міської ради про те, що відносно ПП “Хантер М” були внесені зміни до ЄДР, а саме збільшено розмір статутного фонду до 500 (п’ятсот) тисяч гривень, подані помилково.

Відповідач в першому судовому засіданні позовні вимоги визнав частково в тій частині, що дійсно не задекларував свій майновий стан на 100000 гривень, та надав заперечення про те, що не збільшував та не збирався збільшувати свій статутний фонд до 500 (п’ятсот) тисяч гривень. В останнє судове засідання відповідач не з’явився, заперечень, щодо заявлених позовних вимог не надіслав, декларацію про свій майновий стан, завірену відповідним податковим органом, не надав.

Суд, розглянувши матеріали справи, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню частково з таких підстав.

Судом встановлено, що ПП “Хантер М”, засновником якого є громадянин ОСОБА_1, знаходиться на обліку у Коростенській ОДПІ з 16.04.2007 року. Розмір внеску гр.. ОСОБА_1 до статутного фонду ПП “ Хантер М”становить 100000 (сто тисяч) гривень, які не підтверджені декларацією про доходи і майно. Відповідно до ч. 3 ст.86 Господарського кодексу України, майновий стан засновників-громадян має бути підтверджений декларацією про доходи і майно, завіреною відповідним податковим органом. Відомості про те, що відносно ПП “Хантер М” були внесені зміни до ЄДР, а саме збільшено розмір статутного фонду до 500 (п’ятсот) тисяч гривень нічим не підтверджені.

На підставі викладеного, відповідно до ч.3 ст. 86 Господарського кодексу України, керуючись ст. ст. 94, 158 - 163, 167, 254 КАС України, Житомирський окружний адміністративний суд,-

постановив:

Позов задовольнити частково.

Зобов’язати гр.. ОСОБА_1 задекларувати доходи, які були ним внесені до статутного фонду створеного ним ПП “Хантер М”на суму 100000 гривень.

В задоволенні позовних вимог щодо надання доповнення до статуту ПП “Хантер М”, згідно з яким було збільшено його статутний фонд відмовити.

Згідно ст. 254 КАС України, постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: В.М. Ракалович

Джерело: ЄДРСР 4063255
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку