open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 1-915 2007 рік

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття кримінальної справи

14 вересня 2007 року Івано-Франківський міський суд

в складі: головуючого-судді Кишакевича Л.Ю.,

з участю: секретаря Кантурак Н.П.,

прокурора Вдовитченка В.О.,

розглянувши під час попереднього розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Івано-Франківська кримінальну справу про обвинувачення :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженця та жителя АДРЕСА_1, громадянина України, з середньо-спеціальною освітою, одруженого, має двох неповнолітніх дітей, працюючого водієм ІНФОРМАЦІЯ_2, несудимого,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. З ст. 358 КК України, -

встановив:

ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що вчинив заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно; а також вчинив використання завідомо підробленого документа. Так, ОСОБА_1 28 березня 2005 року, повернувшись із службового відрядження, в порушення вимог ст. 68 Конституції України, ст. 131, 139 Кодексу законів про працю України, ст. З Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», п. 1.6 Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон (затвердженої наказом Міністерства фінансів України № 59 від 13.03.1998 року), п. 3.1 розділу III Правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників, керівників, спеціалістів і службовців ІНФОРМАЦІЯ_2, реалізуючи свій злочинний намір, умисно з метою незаконно заволодіти грошовими коштами ІНФОРМАЦІЯ_2 на загальну суму 487 гривень 20 копійок, для складання авансового звіту про відрядження представив в бухгалтерію ІНФОРМАЦІЯ_2 завідомо підроблені документи - рахунок НОМЕР_1 та фіскальні чеки з готелю «Ніка-Сервіс» на загальну суму 487 гривень 20 копійок. Будучи введеною в оману, працівник бухгалтерії заводу склала авансовий звіт і не знаючи про те, що рахунок та чек підроблені, внесла в звіт дані про його затрати на проживання в готелі у розмірі 487 гривень 20 копійок, тим самим списала з під звіту зазначену вище суму. Підписавши авансовий звіт, ОСОБА_1 підтвердив свої затрати на проживання в готелі «Ніка-Сервіск», тим самим, незаконно, шляхом обману заволодів чужим майном - грошовими коштами ІНФОРМАЦІЯ_2 на загальну суму 487 гривень 20 копійок. Крім цього, 18 травня 2005 року ОСОБА_1 повернувшись із службового відрядження, в порушення вказаних вище вимог нормативно-правових

2

актів, реалізуючи свій злочинний намір, діючи повторно, умисно, з метою незаконно заволодіти грошовими коштами ІНФОРМАЦІЯ_2 на загальну суму 1768 гривень 62 копійки, для складання авансового звіту про відрядження представив в бухгалтерію ІНФОРМАЦІЯ_2 завідомо підроблені документи - рахунок НОМЕР_1 від 16.05.2005 року та фіскальний чек з готелю «Спартак» на загальну суму 1768 гривень 62 копійки. Будучи введеною в оману, працівник бухгалтерії заводу склала авансовий звіт і не знаючи про те, що рахунки та чек підроблені, внесла в звіт дані про його затрати на проживання в готелі у розмірі 1768 гривень 62 копійки, тим самим списала з під звіту зазначену вище суму. Підписавши авансовий звіт, ОСОБА_1 підтвердив свої затрати на проживання в готелі «Спартак», тим самим, незаконно, шляхом обману, повторно заволодів грошовими коштами ІНФОРМАЦІЯ_2 на загальну суму 1768 гривень 62 копійки.

У судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 просив суд закрити дану кримінальну справу відносно нього на підставі Закону України «Про амністію» від 19.04.2007 року, оскільки має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Прокурор не заперечив проти закриття даної кримінальної справи та звільнення підсудного від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію» від 19.04.2007 року.

Під час судового розгляду встановлено, що ОСОБА_1 має двох неповнолітніх дітей - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3р.н. та ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4 р.н., яким не виповнилося 18 років на день набрання чинності Законом України «Про амністію» від 19.04.2007 року. Судом також встановлено, що ОСОБА_1 вчинив злочини, передбачені ч. 2 ст. 190, ч. З ст. 358 КК України, до набрання чинності Законом України «Про амністію» від 19.04.2007 року. Крім того, дані злочини відноситься до умисних злочинів, за які законом передбачено покарання, менш суворе, ніж позбавлення волі на строк не більше п'яти років.

Таким чином, на підсудного ОСОБА_1 поширюється дія Закону України «Про амністію» від 19.04.2007 року. Підсудний ОСОБА_1 не заперечив проти застосування до нього амністії. За таких обставин, на підставі п. б ст. 1 цього Закону ОСОБА_1 слід звільнити від кримінальної відповідальності з закриттям провадження у справі.

На підставі Закону України «Про амністію» від 19.04.2007 року, керуючись ст. 85 КК України, ст. 6 КПК України,-

постановив:

Звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_1, а кримінальну справу про його обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст.190, ч. З ст. 358 КК України - закрити на підставі п. б ст. 1 Закону України «Про амністію» від 19.04.2007 року.

Запобіжний захід ОСОБА_1. - підписку про невиїзд, після набрання постановою законної сили - скасувати.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Івано-Франківської області через Івано-Франківський міський суд протягом 15 діб з моменту її проголошення.

Джерело: ЄДРСР 4063241
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку