open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-а-916/2008р.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2008 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді - Євтушенко Т.І.

при секретарі - Антошко Т.А.

розглянувши у попередньому судовому засіданні в залі суду в м. Шостка справу за позовом ОСОБА_1 до Військової частини № НОМЕР_1 про стягнення грошової компенсації замість речового майна , -

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася до суду з адміністративним позовом до Військової частини № НОМЕР_1 про стягнення грошової компенсації замість речового майна

Свої позивні вимоги мотивує тим, що з 01 жовтня 1995 року по теперішній час вона проходить військову службу за контрактом у Військовій частині № НОМЕР_1 на посаді ІНФОРМАЦІЯ_1. Як особа, яка проходить військову службу за контрактом, вона має право на отримання замість належних їй за нормами забезпечення предметів речового майна грошової компенсації в розмірі вартості зазначених предметів. Реалізовуючи своє право на отримання грошової компенсації замість речового майна, вона звернулась до керівництва Військової частини № НОМЕР_1, однак їй було відмовлено. Тому позивачка була змушена звернутися до суду з вказаним позовом з проханням стягнути з відповідача грошову компенсацію за речове майно у сумі 1101 грн. 54 коп.

У попередньому судовому засіданні позивачка позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Представник відповідача - Військова частина № НОМЕР_1 у попереднє судове засідання не з'явився, про час та місце слухання справи повідомлялись належним чином, надали суду заяву, в якій позов визнають та просять розглядати справу без участі їхнього представника.

Вислухавши пояснення позивачки, дослідивши матеріали справи, а саме: копію довідки (а.с.4), з якої вбачається, що позивачка дійсно є військовослужбовцем за контрактом у ВЧ № НОМЕР_1, копію довідки (а.с.5), згідно якої заборгованість ОСОБА_1 за речове майно складає 1101,54 грн., тому суд вважає, що позовні вимоги обгрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст.9-1 ч.2 Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом або перебувають на кадровій військовій службі, мають право на отримання замість належних їм за нормами забезпечення предметів речового майна грошової компенсації в розмірі вартості зазначених предметів.

Керуючись ст.9-1 ч.2 Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", ст.ст. 2, 9, 11, 71, 160-163 КАС України суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов ОСОБА_1 до Військової частини № НОМЕР_1 про стягнення грошової компенсації замість речового майна задовольнити.

Стягнути з Військової частини № НОМЕР_1 на користь ОСОБА_1 грошову компенсацію за речове майно у сумі 1101 (одна тисяча сто одна) грн. 54 коп.

Постанова може бути оскарженою в Харківський апеляційний адміністративний суд, через Шосткинський міськрайсуд, протягом подання у 10 денний строк з дня її проголошення заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, протягом двадцяти днів після подання заяви, або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили по закінченню строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо вона не була поданою. Якщо подана заява, а апеляційна скарга не подана у строк визначений законом, постанова набирає законної сили по закінченню цього строку. У разі оскарження постанови, якщо вона не була скасованою, вона набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Шосткинського міськрайсуду

Сумської області Т.І.Євтушенко

Джерело: ЄДРСР 4057048
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку