open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 1-104-2009
Моніторити
Вирок /07.12.2009/ Маловисківський районний суд Кіровоградської області Вирок /07.12.2009/ Маловисківський районний суд Кіровоградської області Постанова /15.10.2009/ Горохівський районний суд Волинської областіГорохівський районний суд Волинської області Постанова /15.10.2009/ Горохівський районний суд Волинської областіГорохівський районний суд Волинської області Вирок /28.08.2009/ Саратський районний суд Одеської області Вирок /19.08.2009/ Первомайський районний суд Автономної Республіки КримПервомайський районний суд Автономної Республіки Крим Вирок /18.08.2009/ Вугледарський міський суд Донецької областіВугледарський міський суд Донецької області Вирок /04.06.2009/ Слов'янський міськрайонний суд Донецької областіСлов'янський міськрайонний суд Донецької області Вирок /02.04.2009/ Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області Постанова /11.02.2009/ Староміський районний суд м.ВінниціСтароміський районний суд м. Вінниці Постанова /11.02.2009/ Староміський районний суд м.ВінниціСтароміський районний суд м. Вінниці
emblem
Справа № 1-104-2009
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Вирок /07.12.2009/ Маловисківський районний суд Кіровоградської області Вирок /07.12.2009/ Маловисківський районний суд Кіровоградської області Постанова /15.10.2009/ Горохівський районний суд Волинської областіГорохівський районний суд Волинської області Постанова /15.10.2009/ Горохівський районний суд Волинської областіГорохівський районний суд Волинської області Вирок /28.08.2009/ Саратський районний суд Одеської області Вирок /19.08.2009/ Первомайський районний суд Автономної Республіки КримПервомайський районний суд Автономної Республіки Крим Вирок /18.08.2009/ Вугледарський міський суд Донецької областіВугледарський міський суд Донецької області Вирок /04.06.2009/ Слов'янський міськрайонний суд Донецької областіСлов'янський міськрайонний суд Донецької області Вирок /02.04.2009/ Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області Постанова /11.02.2009/ Староміський районний суд м.ВінниціСтароміський районний суд м. Вінниці Постанова /11.02.2009/ Староміський районний суд м.ВінниціСтароміський районний суд м. Вінниці

Справа № 1-104-2009р.

П О С Т А Н О В А

11 лютого 2009 року Староміський районний суд міста Вінниці

в складі :

головуючого судді Татаурової І.М.,

при секретарі Сускові А.О.,

з участю прокурора Гоменюка О.В.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Вінниці кримінальну справу про обвинувачення :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженця м. Вінниці, українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, перебуває на обліку в Центрі зайнятості Староміського району м. Вінниці, має на утриманні батька інваліда 3-ї групи 1950 року народження, неодруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого,

у вчиненні злочину передбаченого ст. 213 ч. 1 КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 маючи умисел на порушення порядку здійснення операцій з мателобрухтом, з початку липня 2008 року організував пункт прийому кольорових та чорних металів без державної реєстрації та спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, в металевому гаражі, який належить останньому та знаходиться за адресою АДРЕСА_1.

Так, 17.07.2008р. ОСОБА_1 прийняв у ОСОБА_2алюмінієві предмети, а саме коробку та трубку вагою 2,100 кг по ціні 8 грн. за кілограм сплативши останньому 17 грн.

Під час попереднього судового засідання обвинувачений ОСОБА_1 звернувся до суду із письмовою заявою, в якій просить суд закрити відносно нього кримінальну справу та звільнити його від кримінальної відповідальності внаслідок зміни обстановки.

Прокурор вважає за доцільне заяву обвинуваченого ОСОБА_1 задовольнити та застосувати до нього правила ст. 48 КК України.

Вислухавши думку учасників процесу, суд приходить до висновку про задоволення заяви обвинуваченого з наступних підстав.

Так, відповідно до вимог ст. 7 КПК України суд, вправі звільнити підсудного від кримінальної відповідальності, коли буде визнано, що на час розгляду справи в суді внаслідок зміни обстановки вчинене особою діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною. За наявності підстав, зазначених у ст. 48 КК України, у справах, які надійшли до суду з обвинувальним висновком, вправі винести постанову про закриття справи.

Згідно ст. 48 КК України, особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час розслідування або розгляду справи в суді внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

В даному випадку наявні всі правові підстави для задоволення заяви обвинуваченого враховуючи вимоги ст. 7 КПК України та ст. 48 КК України, а саме те, що обвинувачений ОСОБА_1 вчинив злочин невеликої тяжкості, вперше притягується до кримінальної відповідальності, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину, вчинив злочин в силу збігу тяжких сімейних обставин, вчинений ним злочин на час розгляду справи в суді перестав бути суспільно небезпечним, має на утриманні батька інваліда 3-ї групи 1950 року народження, за час досудового слідства та розгляду справи у суді свідомо і неухильно дотримувався загальноприйнятих норм і правил поведінки, встановлених у суспільстві, пануючих моральних принципів, а тому беручи до уваги зазначені обставини в їх сукупності, суд приходить до висновку про істотне зниження ступені небезпечності обвинуваченого для суспільства, а тому кримінальну справу відносно ОСОБА_1 за ст. 213 ч.1 КК України необхідно закрити, звільнивши її від кримінальної відповідальності у зв'язку із зміною обстановки.

Цивільний позов та судові витрати в справі відсутні.

Речові докази в справі знаходяться на зберіганні в камері схову речових доказів Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області та на депозитному рахунку Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області (а.с. 53,55,56).

Керуючись ст. 48 КК України, ст. 7 КПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку із зміною обстановки.

Кримінальну справу № 1-104-2009р. про обвинувачення ОСОБА_1 за ст. 213 ч.1 КК України - закрити.

Речові докази по справі, які знаходяться на зберіганні в камері схову речових доказів Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області, а саме:

1. Металева вага сірого кольору з позначками по 10 кг розрахована на зважування предметів до 200 кілограм серійний номер №РП 200 Ш 13М - повернути власнику.

2. Полімерний пакет чорного кольору з надписом (ВМW) зав'язаний білою ниткою кінці якої заклеєні папером білого кольору з підписами понятих та печаткою Староміського РВ для довідок, в пакеті мідна проволока жовтого кольору - повернути власнику.

3. Полімерний мішок білого кольору, зав'язаний білою ниткою кінці якої заклеєні папером білого кольору з підписами понятих та печаткою Староміського РВ для довідок, заповнений алюмінієвою проволокою, та алюмінієвими корпусами від двигунів - повернути власнику.

4. Полімерний мішок білого кольору з надписом (TIPPLEN) - зав'язаний білою ниткою кінці якої заклеєні папером білого кольору з підписами понятих та печаткою Староміського РВ для довідок, в середині мішка мідна проволока - повернути власнику.

5. Дві пластини з олов'яного сплаву - повернути власнику.

6. Білий полімерний пакет, зав'язаний білою ниткою кінці якої заклеєні папером білого кольору з підписами понятих та печаткою Староміського РВ для довідок, в середні пакета алюмінева трубка довжиною 30 см та алюмінева коробка 25x25 см, знаходяться на зберіганні в камері схову речових доказів Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області - конфіскувати в дохід держави.

7. Грошові купюри: номіналом 10 (десять) гривень серії ГУ 3868926, номіналом 5 (п'ять) гривень серії ЛА 6988480, номіналом 2 (дві) гривні серії БД 8966553, які знаходяться на депозитному рахунку Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області конфіскувати в прибуток держави.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_1 у виді «підписки про невиїзд» - скасувати.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Вінницької області протягом 7 діб з наступного дня після її постановлення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 4051724
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку