open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2-5710/08

ГАГАРІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. СЕВАСТОПОЛЯ

_____________________________________________________________________________

1 інстанція код суду 27-02

справа № 2-5710/08

справа 2-1950/2009






ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ




15 січня 2009 року Гагарінський районний суд

м. Севастополя

у складі: головуючого - судді: Бессараб Л.М.

при секретарі: Барбашовій М.О.,


розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Севастополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту прийняття спадку та визнання права власності, -


В С Т А Н О В И В:


ОСОБА_1 звернулася в грудні 2008 року до Гагарінського районного суду міста Севастополя з до ОСОБА_2 про встановлення факту прийняття спадку та визнання права власності, в якій просить суд встановити факт прийняття спадку – квартири АДРЕСА_1 . Вимоги мотивовані тим, що на момент смерті спадкодавців ОСОБА_3 і ОСОБА_4 позивачка була зареєстрована і проживала у вказаній квартирі, лицьовий рахунок був оформлений на неї, як основного квартиронаймача. Таким чином після смерті дідусі і бабусі позивачка фактично прийняла спадок по 1/4 частині від кожного з спадкодавців, а в цілому 1/2 частку квартири АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала у повному обсязі, просить їх задовольнити по вищезгаданих підставах, пояснила, що несе всі витрати за змістом квартири, оплаті комунальних послуг фактично вступила в управління і володіння спадковим майном..

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з’явилася, надіславши до суду письмову заяву (нотаріально завірену) з проханням розглянути справу за її відсутність, з позовом згодна.

Вислухавши представника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню з таких підстав.

У судовому засіданні встановлено, що позивачка ОСОБА_1 є власником 1/2 частки квартири АДРЕСА_1 . Бабуся та дідуся позивачки по материнський лінії – ОСОБА_3 . та ОСОБА_4 були власниками даної квартири по 1/4 частки. ІНФОРМАЦІЯ_1 року помер ОСОБА_4 . – дідуся позивачки, ІНФОРМАЦІЯ_2 року померла ОСОБА_3 . – бабуся позивачки, що підтверджується копіями свідоцтв про смерть, що знаходяться в матеріалах справи. Відповідачка з 1983 року в Україні не проживає, заяв про прийняття спадку в державну нотаріальну контору не подавала, що підтверджується нотаріально завіреною заявою ОСОБА_2 , яка знаходиться в матеріалах справи. На момент смерті спадкодавців ОСОБА_3 і ОСОБА_4 позивачка була зареєстрована і проживала у вказаній квартирі, лицьовий рахунок був оформлений на неї, як основного квартиронаймача. Таким чином після смерті дідусі і бабусі позивачка фактично прийняла спадок по 1/4 частині від кожного з спадкодавців, а в цілому 1/2 частку квартири АДРЕСА_1 . Оплата комунальних послуг за змістом квартири, ремонт квартири проводитися позивачкою. При зверненні в державну нотаріальну контору із заявою про прийняття спадку у вигляді 1/4 частки квартири – позивачке було відмовлено..

Згідно із ст.. 1268 ЦК України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на момент відкриття спадку, вважається таким, що прийняв спадок, якщо він протягом шестимісячного терміну не заявив про відмову від нього

Таким чином, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 обґрунтована, позовні вимоги доведені та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1216, 1220, 1221, 1268 Сімейного Кодексу України, ст.ст. 10, 60, 179, 212, 214, 224 ЦПК України, суд, -


Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 задовольнити.


Визнати за ОСОБА_1 право власності на квартиру АДРЕСА_1 .

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом 10 днів з дня отримання його копії.

Позивач може оскаржити заочне рішення в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Севастополя через суд першої інстанції шляхом подачі в 10- денний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги.


Суддя /підпис/

З оригіналом згідно.

Заочне рішення не набрало чинності.

Суддя Гагарінського районного

суду міста Севастополя Л.М. Бессараб






Джерело: ЄДРСР 4051619
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку