open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
ГАГАРІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ГАГАРІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

99045, м. Севастополь, вул. Вакуленчука, 3 тел.:(0692)24-03-41, 24-32-59

Код суду 2702 1 інстанція

Справа № 2а-925/2008 Категорія 36

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2009 року Гагарінський райсуд м. Севастополя в складі:

Головуючого-судді - Яковенко С. Ю.

При секретарі Нікішиній М. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Севастополі адміністративну справу за позовом ОСОБА_1до Управління Праці та соціального захисту населення Гагарінської районної державної адміністрації м. Севастополя та третій особи: Головного Управління Державного казначейства в м. Севастополі про стягнення одноразової допомоги,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення недоплаченої одноразової допомоги в сумі 1745 грн. за 2008рік як учаснику бойових дій.

В судове засідання позивач не прибув, надав телефонограму з проханням розглядати справу за його відсутність, вимоги підтримав у повному обсязі.

Представники УПСЗН Гагарінської РДА м. Севастополя та Головного управління державного казначейства в м. Севастополі в судове засіданні не прибули, надали листа з проханням розглядати справу за їх відсутність, а також заперечення на позов.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню за наступними підставами: судом встановлено, що позивач визнаний учасником бойових дій, являється пенсіонером Управління пенсійного фонду України в Гагарінському районі м. Севастополя, що підтверджується посвідченням, наданим до матеріалів справи.

Стаття 22 Конституції України проголошує, що конституційні права та свободи гарантуються та не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до діючих законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод.

Відповідно до рішення Конституційного суду України від 09.07.2007року стаття 29 ЗУ «Про державний бюджет на 2007р.» в частині обмеження розмірів щорічної грошової допомоги визнання не відповідної Конституції України. Рішенням від 22.05.2008року Конституційний суд також визнав неконституційним пункт 20 розділу 2 «Заключних положень» Закону «Про державний бюджет на 2008рік та внесення змін у деякі законодавчі акти України від 28.12.2007року» №10рп/2008.

2

З огляду на правову позицію Європейського суду з прав людини та положення частини 1 статті 58 Конституції України, здійснення особою права, що пов'язане з отриманням бюджетних коштів, яке базується на спеціальних та чинних на час виникнення спірних відносин нормативно-правових актах національного законодавства, не може бути поставлена у залежність від бюджетних асигнувань, тому посилання органів державної влади на відсутність коштів, як на причину невиконання проголошених обов'язків, не повинні прийматися до уваги.

Згідно ст. 12-14 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту», щорічно до 5-го травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі 5-ти мінімальних пенсій за віком.

У 2008році відповідач сплатив позивачу допомогу у розмірі 310 грн. , недоплата складає 1745 грн. (411*5=2055-310=1745) та підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Керуючись ст. 159-163, 104-105, 161, 181 Кодексу Адміністративного судочинства України, Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту», Законом України «Про державний бюджет України на 2008рік», Рішенням Конституційного суду України №6-рп/2007 від 09.07.2007року, Рішенням Конституційного суду України №10-рп/2008 від 22.05.2008року, Конституцією України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1до Управління Праці та соціального захисту населення Гагарінської районної державної адміністрації м. Севастополя та третій особи: Головного Управління Державного казначейства в м. Севастополі про стягнення одноразової грошової допомоги задовольнити.

Стягнути з Управління Праці та соціального захисту населення Гагарінської районної державної адміністрації м. Севастополя на користь ОСОБА_1недоплачену грошову допомогу в сумі 1745 грн.

Судові витрати віднести на рахунок місцевого бюджету.

Заяву про апеляційне оскарження постанови може бути подано протягом 10 днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова вступає в законну силу після закінчення терміну подачі заяви про апеляційне оскарження, якщо заява про апеляційне оскарження не була подана. Якщо подана заява про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, встановлений статтею 186 КАС України,

Постанова набирає чинності після закінчення цього терміну. У разі подачі апеляційної скарги

Постанова, якщо вона не скасована, вступає в законну силу після розгляду справи апеляційним судом.

Постанова виготовлена власноручно в нарадчій кімнаті.

Суддя: підпис. З оригіналом згдно.

Джерело: ЄДРСР 4051511
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку