open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 22-1428/08

Справа № 22-1428/08

Головуючий у 1 інстанції: Ліхтанська Н.П.

Суддя-доповідач: Денисенко Т.С.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 квітня 2008 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Запорізької області у складі

головуючого Онищенка Е.А.

суддів: Денисенко Т.С., Коваленко А.І.

при секретарі: Волчановій І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1на рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 04 лютого 2008 року по справі за позовом закритого акціонерного товариства «Бердянське підприємство теплових мереж» до ОСОБА_1про стягнення заборгованості за надані послуги з водо-, теплопостачання,

ВСТАНОВИЛА:

У вересні 2007 року закрите акціонерне товариство (далі - ЗАТ) «Бердянське підприємство теплових мереж» звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з водо-, теплопостачання.

Позивач зазначав, що ОСОБА_1 мешкає за адресою м. Бердянськ вул. Коцюбинського, будинок №61, опалювальна площа квартири складає 49, 34 кв.м. Пільг по оплаті за надані послуги з водо-, теплопостачання не має. Відповідачем тривалий час не проводилась оплата за послуги теплопостачання, що привело до утворення заборгованості за період з 01.11.2005 року по 01.11.2007 року у сумі 1653, 85 грн. Просив стягнути з відповідача зазначену суму заборгованості за послуги гарячого водо-, теплопостачання.

Рішенням Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 04 лютого 2008 року позов задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ЗАТ «Бердянське підприємство теплових мереж» заборгованість за послуги з водо-, теплопостачання в сумі 1653, 85 грн.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1, посилаючись на неправильне застосування норм матеріального права, просить рішення скасувати та ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Вислухавши доповідача, пояснення апелянта ОСОБА_1 та її представника ОСОБА_2, дослідивши обставини справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.

Згідно зі ст. 308 ЦПК України апеляційний суд відхиляє апеляційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення суду з одних лише формальних міркувань.

Відповідно до ч.1 ст. 68 ЖК України наймач зобов'язаний своєчасно вносити квартирну плату за комунальні послуги.

Як установлено судом, ОСОБА_1 являється наймачем АДРЕСА_1, яка приєднана до центральної мережі теплопостачання.

Послуги по гарячому водо-, теплопостачанню в зазначену квартиру надаються ЗАТ «Бердянське підприємство теплових мереж».

Суд повно і всебічно дослідив обставини справи, правильно встановив правовідносини, що виникли між сторонами, та закон, що їх регулює та стягнув з ОСОБА_1 на користь позивача заборгованість по оплаті за теплопостачання в сумі 1653грн. 85 коп. за період з 01.11.2005 року по 01.05.2007 року.

Доводи апелянта про те, що відповідач не повинна оплачувати надані послуги, оскільки з 01.01.2006 року позивач з нею не уклав договір на надання послуг по теплопостачанню.

Між тим, пунктом 1 частини 1 статті 3 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" встановлено, що споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.

Договір про надання послуг з централізованого опалення ОСОБА_1 уклала з позивачем 07.11.2007 року.

Таким чином, відповідачка несвоєчасно виконала своє зобов'язання по укладанню зазначеного договору, але споживала послуги по теплопостачанню, не відмовилась у встановленому порядку від опалювання квартири позивачем, тому несвоєчасне укладення договору не звільняє її від оплати заборгованості.

Рішення суду постановлено з додержанням норм матеріального і процесуального права. Підстав для його скасування колегія суддів не вбачає.

Керуючись ст. ст. 307, 308, 314, 315, 317 ЦПК України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1відхилити.

Рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 04 лютого 2008 року по цій справі залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили негайно, проте може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги до Верховного Суду України протягом двох місяців з дня його проголошення.

Джерело: ЄДРСР 4048306
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку