open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2034/13877/2012

Провадження № 2-о/635/50/2013

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

01 квітня 2013 року с. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - Полєхіна А.Ю.,

за участю секретаря - Герасименка І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с. Покотилівка цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Управління пенсійного фонду України у Харківському районі Харківської області про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1 звернулася до Харківського районного суду Харківської області із заявою про встановлення факту родинних відносин між нею та її батьком ОСОБА_2, померлим ІНФОРМАЦІЯ_2. Зазначає, що вона є донькою ОСОБА_2, який вже на даний час помер. Позивач є інвалідом другої групи, постійно мешкає в Комунальній установі «Хорошівський геріатричний пансіонат». Для отримання пенсії по втраті годувальника їй необхідно підтвердити факт родинних відносин між нею та батьком, ОСОБА_2, померлим ІНФОРМАЦІЯ_2, оскільки в правовстановлюючих документах, свідоцтві про народження прізвище заявника зазначене як ОСОБА_2. Тому, просить суд, встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_2, померлий ІНФОРМАЦІЯ_2 перебував в родинних відносинах з заявником як батько та донька.

Заявник в судове засідання не з'явилася, подав до суду заяву, згідно якої, заявлені позовні вимоги підтримала в повному обсязі, просив справу розглянути за її відсутності.

Управління пенсійного фонду України у Харківському районі Харківської області в судове засідання не з'явилися, подав до суду заяву, згідно якої, проти позову не заперечують, просив справу розглянути за відсутності їх представника.

Виходячи з наведеного, та з того, що в матеріалах справи є достатньо даних про права та взаємовідносини сторін, суд вважає можливим розглянути справу за відсутності сторін та ухвалити рішення в справі.

Матеріалами справи встановлені такі факти та відповідні ним правовідносини.

Відповідно до п.1 ст.256 ЦПК України суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо підтвердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину, тощо.

Згідно копії паспорта серії НОМЕР_1, прізвище ім'я по батькові заявника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, місце народження: с. Кругле, Вовчанського району Харківської області. (а.с. 5)

Відповідно свідоцтва про смерть НОМЕР_2, від 29 листопада 2004 року, виданого Нестерянською сільською радою Вовчанського району Харківської області, ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2. (а.с. 8)

Як вбачається з повного витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження, № витягу: 00011892002 від 14 березня 2013 року, відомості про дитину: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1. В даному витягу містяться відомості про батьків: ОСОБА_2 (батько) та ОСОБА_3 (мати). Також на запит суду надано копію запису акту про народження № 2 від 1948 року, також прізвище дитини зазначено як ОСОБА_1, а батьків ОСОБА_2, тим самим різняться один від одного. (а.с. 25-27)

Заявник ОСОБА_1 є інвалідом другої групи, постійно мешкає в Комунальній установі «Хорошівський геріатричний пансіонат». Отримати пенсію по втраті годувальника у неї немає можливості. Встановлення в судовому порядку факту родинних відносин необхідно для юридичного оформлення пенсії.

За таких обставин, суд вважає, що зазначений факт родинних відносин знайшов своє підтвердження у судовому засіданні, а отже, заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин слід задовольнити. Встановити факт родинних відносин: донька - батько між ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_2, померлим ІНФОРМАЦІЯ_2.

На підставі викладеного, керуючись, ст. 10, 60, 212, 213, 214, 215, 256 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа: Управління пенсійного фонду України у Харківському районі Харківської області про встановлення факту родинних відносин - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин: донька - батько між ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_2, померлим ІНФОРМАЦІЯ_2.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через Харківський районний суд Харківської області шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя А.Ю. Полєхін

Джерело: ЄДРСР 38682423
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку