open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа 165/1040/14-к

Провадження 1-в/165/47/14

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2014 рокум. Нововолинськ

Нововолинський міський суд Волинської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

представника МВ УМВС ОСОБА_4 ,

особа, щодо якої пропонується

встановлення адміннагляду ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Нововолинську справу за поданням начальника Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області про встановлення щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, з повною загальною середньою освітою, не одруженого, працюючого автомийником ПП «Автомийка-автосервіс» м.Нововолинська, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , судимого вироком Нововолинського міського суду Волинської області від 24 травня 2012 року за ч.2 ст.185 КК України до покарання у виді арешту на строк шість місяців, звільненого по відбуттю строку покарання 30 квітня 2013 року, судимість не знята і не погашена, адміністративного нагляду,

встановив:

Начальник Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області звернувся в суд з поданням про встановлення ОСОБА_5 адміністративного нагляду.

Подання обгрунтовує тим, що ОСОБА_5 є особою, яка підпадає під адміністративний нагляд відповідно до Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», так як він після відбування покарання у виді позбавлення волі, незважаючи на попередження, систематично порушує громадський порядок, вчиняє адміністративні правопорушення, за що був неодноразово притягнутий до адміністративної відповідальності.

Заслухавши пояснення представника Нововолинського МВ УМВС ОСОБА_4 , який підтримав подання, думку прокурора, пояснення ОСОБА_5 , який поклався на розсуд суду при вирішення питання про встановлення йому адміністративного нагляд, дослідивши матеріали подання, суд прийшов до висновку, що у задоволення подання необхідно відмовити у зв`язку з наступним.

В судовому засіданні встановлено, що вироком Нововолинського міського суду від 08.06.2004 року ОСОБА_5 засуджено за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 1 місяць позбавлення волі. Звільнився останній 02.02.2009 року за постановою Маневицького районного суду Волинської області з місць позбавлення волі умовно-достроково на невідбуту частину покарання строком 5 місяців 27 днів.

Як видно з копії постанови Нововолинського міського суду від 06.02.2012 року ОСОБА_5 встановлено адміністративний нагляд строком на один рік. (а.с.9).

Вироком Нововолинського міського суду від 29 травня 2012 року ОСОБА_5 засуджено за ч.2 ст.185 КК України до покарання у виді арешту на строк шість місяців.

З подання вбачається, що ОСОБА_5 після відбуття покарання на шлях виправлення не став, продовжував вчиняти протиправні дії та порушувати громадський порядок через що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, а саме 16.02.2014 року за ч.1 ст.173-2 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу, 11.04.2014 року за ч.1 ст.175-1 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у виді попередження, 11.04.2014 року за ч.1 ст.178 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у виді попередження (а.с.16, 18, 19).

Згідно ст.3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів внутрішніх справ, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

З копії постанови Нововолинського міського суду Волинської області від 11 березня 2014 року вбачається, що ОСОБА_5 притягувався до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП, і на нього накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 51 грн. (а.с.18).

З копії постанови заступника начальника Нововолинського МВ УМВС України у Волинської області від 11 квітня 2014 року ОСОБА_5 притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.175-1, ч.1 ст.178 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді попередження. (а.с.23).

Аналізуючи вищезазначену норму Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", а також приймаючи до уваги те, що об`єктом вчинених ОСОБА_5 правопорушень були зокрема, суспільні відносини у сфері забезпечення пожежної безпеки (ст.175-1 КУпАП), те, що не надано доказів щодо систематичного порушення ним громадського порядку і прав інших громадян, суд прийшов до висновку, що немає підстав для встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_5 .

Разом з тим, суд приймає до уваги те, що за ухвалою слідчого судді Нововолинського міського суду від 05 травня 2014 року ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у виді особистого зобов`язання із покладенням на нього певних обов`язків, у зв`язку із вчиненням ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України.

Керуючись ст. ст. 3-6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», суд,-

ухвалив:

У задоволенні подання начальника Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відмовити.

Копію ухвали направити в Нововолинський МВ УМВС Волинської області.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Нововолинський міський суд протягом семи діб з дня її проголошення.

Головуючий підпис

Згідно з оригіналом

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 38661859
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку