open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 537/1551/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.04.2014 року Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області, в складі:

головуючого судді Мурашової Н.В.

за участю секретаря Омельченко О.М.

прокурора Сєнь Д.С.

розглянувши подання Крюківського РП КВІ Кременчуцького МВ КВІ УДПтС України в Полтавській області про звільнення від відбування покарання засудженого ОСОБА_1, -

в с т а н о в и в :

Старший інспектор Крюківського РП КВІ Кременчуцького МВ КВІ УДПтС України в Полтавській області звернувся до суду з поданням щодо

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Жидачів Львівської області, громадянин України, не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1, раніше засудженого:

- 21.03.2013 року вироком Крюківського районного суду Полтавської області за ч. 1 ст. 185 КК України до 1 року позбавлення волі. На підставі ст.75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік, -

про звільнення засудженого від відбування покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України, ч.2 ст.165 КВК України у зв'язку із закінченням іспитового строку.

В поданні старший інспектор Крюківського РП КВІ Кременчуцького МВ КВІ УДПтС України в Полтавській області зазначив, що засуджений ОСОБА_1 під час іспитового строку звільнення від відбування покарання, призначеного вироком Крюківського районного суду м. Кременчука від 21.03.2013 року, хоча і допускав порушення та умов відбування покарання, але з поважних причин не допускав, повідомлень з ОВС про притягнення засудженого до кримінальної та адміністративної відповідальності не надходило. Іспитовий строк закінчився 13.02.2014 року. А тому просив звільнити засудженого ОСОБА_1 від призначеного покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України, ч.2 ст.165 КВК України у зв'язку із закінченням іспитового строку.

Відповідно до ч.4 ст. 539 КПК України у судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого.

Неприбуття в судове засідання осіб. Які були належним чином повідомлені про місце і час розгляду клопотання, не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов'язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Засуджений ОСОБА_1 повідомлений належним чином про місце і час розгляду справи. Не повідомив суду поважність причини неявки. Не подав клопотання про відкладення розгляду справи. Тому суд вважає за можливе розглянути справу без його участі.

Заслухавши, думку прокурора який просив задовольнити подання, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне подання КВІ задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, вироком Крюківського районного суду м. Кременчука від 21.03.2013 року ОСОБА_1 засуджений за ч.1 ст. 185 КК України до 1 року позбавлення волі. На підставі ст.75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік.

Вказаний вирок був прийнятий до виконання Крюківським РП КВІ Кременчуцького МВ КВІ УДПтС України в Полтавській області 29.04.2013 року.

Іспитовий термін звільнення від відбування покарання з випробуванням засудженого ОСОБА_1 - закінчився 20.03.2014 року.

Згідно з матеріалами особової справи, засуджений ОСОБА_1 в період іспитового строку до кримінальної відповідальності не притягувався, з'являвся на реєстрацію до КВІ, хоча і допускав порушення порядку реєстрації, але з поважних причин.

Відповідно до ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов'язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

З огляду на наведене, суд вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки іспитовий термін звільнення від відбування покарання з випробуванням засудженого ОСОБА_1 - закінчився 20.03.2014 року. Засуджений ОСОБА_1 виконав покладені на нього обов'язки, не вчинив нового злочину.

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України суд, -

у х в а л и в :

Подання старшого інспектора Крюківського РП КВІ Кременчуцького МВ КВІ УДПтС України в Полтавській області про звільнення засудженого ОСОБА_1 від відбування покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України, ч.2 ст.165 КВК України у зв'язку із закінченням іспитового строку - задовольнити.

ОСОБА_1 звільнити від покарання, призначеного вироком Крюківського районного суду м. Кременчука від 21.03.2013 року.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом 7 днів до апеляційного суду Полтавської області.

Суддя Крюківського районного суду

м. Кременчука Полтавської області Мурашова Н.В.

Джерело: ЄДРСР 38305060
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку