open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

2/289/309/14

289/426/14-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.04.2014 м.Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого Невмержицький І. М.

при секретарі Шуба В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Радомишльському районному суді Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кримоцької сільської ради Радомишльського району Житомирської області про визнання права власності на спадкове нерухоме майно,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка, посилаючись на те, що після смерті її батька залишилося спадкове майно, інших спадкоємців на дане майно не має, тому просила суд визнати за нею, як за дочкою померлого батька право власності на 1/4 частину квартири, яка складається з трьох житлових кімнат та службових приміщень загальною площею 78,6 кв.м, житловою площею 45,6 кв.м, що знаходиться АДРЕСА_1, в селі Білка, Радомишльського району Житомирської області

В судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 з"явилася, позовні вимоги підтримала, просила суд визнати за нею в порядку спадкування після смерті батька - ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року у віці 41 років в с. Білка Радомишльського району Житомирської області - право власності на 1/4 частину квартири, яка складається з трьох житлових кімнат та службових приміщень загальною площею 78,6 кв.м, житловою площею 45,6 кв.м, що знаходиться АДРЕСА_1, в селі Білка, Радомишльського району Житомирської області.

Представник Кримоцької с/ради в судове засідання не з"явився, надіслав письмову заяву, просив справу розглядати у йоговідсутності, з позовними вимогами погодився.

Вислухавши пояснення позивачки по справі, дослідив ши матеріали справи, оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд приходить до наступного.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 року в с. Білка Радомишльського району і в свідоцтві про народження її батьками були записані: батько - ОСОБА_2, мати - ОСОБА_4.

Також встановлено,що 18.11.2005 року виконкомом Малоснітинської с/ради Фастівського району Київської області було зареєстровано шлюб між ОСОБА_5 та позивачкою, після чого дружина отримала прізвище чоловіка «ОСОБА_1».

Батько позивачки - ОСОБА_2 , помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року у віці 41 років в с. Білка Радомишльського району Житомирської області .

Згідно Свідоцтва на право власності на житло за №996 від 21 квітня 1998 року, виданого виконавчим комітетом Радомишльської міської ради народних депутатів Радомишльського району, Житомирської області та рішення Радомишльського районного суду від 19 листопада 2013 року квартира АДРЕСА_1, належить на праві спільної, /сумісної/ власності: ОСОБА_4, ОСОБА_2, ОСОБА_6 та ОСОБА_1.

Згідно заяви від 14.04.2014 року посвідченої Кримоцькою сільською радою , ОСОБА_4 відмовляється від прийняття спадщини після смерті чоловіка ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року у віці 41 років в с. Білка Радомишльського району Житомирської області , на користь своєї дочки - ОСОБА_1, тобто позивачки по справі.

У відповідності до ч.2 ст.331 ЦК України право власності на новостворене нерухоме майно виникає з моменту завершення будівництва,а якщо право власності на нерухоме майно виникає з моменту реєстрації - то таке право виникає з моменту державної реєстрації.

Згідно до Висновку про вартість майна Радомишльського МУКБа від 01 березня 2012 року ринкова вартість 1/4 частини квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 складає 36 102 грн.

У відповідності до ст.1218 ЦК України до складу спадкової маси можуть переходити тільки ті права і обов"язки,носієм яких був спадкодавець і на момент відкриття спадщини вони не припинилися внаслідок його смерті.

Згідно довідки виданої виконавчим комітетом Кримоцької сільської ради, Радомишльського району, Житомирської області від 05 листопада 2012 року за № 348, померлий, ОСОБА_2, на день смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 року постійно проживав та був зареєстрований в АДРЕСА_1.

У відповідності до ст.328 ЦК України право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлено судом.

Приймаючи до уваги викладене та те, що позивачка ОСОБА_1 надала докази, які свідчать про право власності спадкодавця, її померлого батька - ОСОБА_2, як власника 1/4 частини квартири, згідно довідок с/ради та те, що іншим шляхом спадкові права позивача не захистити, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.10,11,60,80,81, 208,209,212-215 ЦПК України, ст.ст.331,1218,1223 ЦК України, суд-

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженкою та мешканкою с.Білка Радомишльського району Житомирської області право власності на 1/4 частину квартири, яка складається з трьох житлових кімнат та службових приміщень загальною площею 78,6 кв.м, житловою площею 45,6 кв.м, що знаходиться АДРЕСА_1, в селі Білка, Радомишльського району Житомирської області, вартість якої складає 36 102 грн. в порядку спадкування після смерті її батька- ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 року у віці 41 років в с. Білка Радомишльського району Житомирської області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного суду Житомирської області через Радомишльський районний суд протягом десяти днів починаючи з дня його проголошення.Особи,які брали участь у справі,але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення,можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Суддя Радомишльського І. М. Невмержицький районного суду

Джерело: ЄДРСР 38305021
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку