open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
"16" квітня 2014 р. Справа № 363/1291/14-а

П О С Т А Н О В А

Іменем України

16 квітня 2014 року, Вишгородський районний суд Київської області в складі:

Головуючої судді Войнаренко Л.Ф.,

При секретарі Грищенко І.Г..

розглянувши в судовому засіданні в м. Вишгороді справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ДПС ВДАІ Оболонського РУ ГУ МВС України в Київській області, інспектора ДПС Оболонськкого РУ ГУ МВС України в м.Києві старшини міліції Мішугіна Віктора Григоровича про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до ДПС ВДАІ Оболонського РУ ГУ МВС України в Київській області, інспектора ДПС Оболонськкого РУ ГУ МВС України в м.Києві старшини міліції Мішугіна Віктора Григоровича про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

Свої позовні вимоги позивач мотивував тим, що відносно нього 21 вересня 2013 року ІДПС Оболонськкого РУ ГУ МВС України в м.Києві старшиною міліції Мішугіним В.Г. було складено постанову серії АА2 №840496 по справі про адміністративне правопорушення від 21 вересня 2013 року за те, що він, керуючи автомобілем Шевролет Лачеті д.н.з. НОМЕР_2 в м.Києві по вул.Газопровідній 21 вересня 2013 року о 9 годині 55 хвилин , перевищив швидкість руху на 26 км/год, рухався зі швидкістю 86 км/год., накладено штраф в сумі 255 грн. Вважає, що порушення Правил дорожнього руху не скоював, дії інспектора є неправомірними.

Просить визнати незаконною та скасувати постанову про адміністративне правопорушення.

В судовому засіданні позовні вимоги позивач підтримав і просить задовільнити, вказав, що про винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення дізнався 18 березня 2014 року, отримавши постанову про відкриття виконавчого провадження, з матеріалами виконавчого провадження ознайомлений 21.03.14 року. Крім того в протоколі про адміністративне правопорушення невірно вказано його прізвище, підписи виконані не ним, невірно вказано номер посвідчення водія. Також невірно вказано його прізвище в постанові в справі про адміністративне правопорушення.

Відповідачі - представник ДПС Оболонського РУ ГУ МВС України в м.Києві та ІДПС Оболонськкого РУ ГУ МВС України в м.Києві старшина міліції Мішугін В.Г. в судове засідання не з"явились, про день слухання справи повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Заслухавши пояснення позивача, дослідивши письмові матеріали справи , суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Суд прийшов до такого висновку, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, зокрема з постанови АА2 №840496 по справі про адміністративне правопорушення від 21 вересня 2013 року за те, що ОСОБА_1, керуючи автомобілем Шевролет Лачеті д.н.з. НОМЕР_2 в м.Києві по вул.Газопровідній 21 вересня 2013 року о 9 годині 55 хвилин , перевищив швидкість руху на 26 км/год, рухався зі швидкістю 86 км/год., накладено штраф в сумі 255 грн.(а.с.5).

Суд враховує вимоги ч.2 ст.71 КУАП про те, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб"єкта владних повноважень обов"язок щодо доказування правомірності свого рішення , дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Суд також враховує, що в протоколі про адміністративне правопорушення невірно вказано прізвище ОСОБА_1, невірно вказано номер посвідчення водія. Також невірно вказано його прізвище в постанові в справі про адміністративне правопорушення.

Відповідач не надав доказів для підтвердження обставин, викладених в постанові про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1.

За таких обставин суд вважає, що позовні вимоги ОСОБА_1 є обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.158-160,163,171-2 КАСУ, суд

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Визнати незаконною та скасувати постанову АА2 №840496 по справі про адміністративне правопорушення від 21 вересня 2013 року відносно ОСОБА_1.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Ф.Войнаренко

Джерело: ЄДРСР 38305020
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку