open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

20.03.2014

Cправа № 497/729/14-а

Провадження № 2-а/497/23/14

УХВАЛА

20.03.2014 року суддя Болградського районного суду Одеської області Раца В.А., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Болградського районного управління юстиції в Одеській області про визнання незаконним та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Зі змісту адміністративного позову ОСОБА_1 вбачається, що позивач по суті оскаржує дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Болградського районного управління юстиції Одеської області по виконанню судового рішення Болградського районного суду Одеської області від 10.01.2013 року за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_1, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 про усунення перешкод в користуванні власністю, а саме винесення постанови про відкриття виконавчого провадження.

Статтею 383 Цивільного процесуального кодексу України, який набрав чинності 1 вересня 2005 року, передбачено, що учасники виконавчого провадження та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією чи бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до ЦПК України, порушено їх права чи свободи.

Стаття 384 ЦПК України закріплює підвідомчість справ щодо оскарження рішень, дії чи бездіяльності державного виконавця - така скарга може бути подана до суду як безпосередньо, так і після попереднього їх оскарження до начальника відповідного відділу ДВС.

Тому скарга у виконавчому провадженні подається до суду, який видав виконавчий документ. А таким судом, відповідно до ст. 368 ЦПК України, є місцевий суд, який розглянув справу і який вирішує всі питання, пов'язані із зверненням судового рішення до виконання.

ЦПК України не встановлює жодних вимог щодо змісту та форми такої скарги. Разом з тим, відповідно до п. 3 постанови Пленуму ВСУ N 14 від 26.12.2003 р. «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» такі скарги мають відповідати вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, тобто відповідати ст. 119 - 120 ЦПК України та містити відомості, перелічені в пунктах 3 - 5 ст. 85 Закону України «Про виконавче провадження».

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 109 КАС України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

За таких обставин, суд вважає, що справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, що, відповідно до п.1.ч.1 ст.109 КАС України є підставою для відмови у відкритті провадження за даним адміністративним позовом.

На підставі викладеного, керуючись п.1 ч.1 ст. 3, п.1 ч.1 ст. 109, ч.ч. 2- 4 ст.109, ст.185, ст.186 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Болградського районного управління юстиції в Одеській області про визнання незаконним та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 38305015
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку