open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«21» квітня 2009 року м. Полтава Справа № 2-а- 4627/09

Полтавський окружний адміністративний суд в складі судді Соколенко Ф.Ф.

при секретарі: Н.П.Гризодуб

за участю представників:

позивача: Кулик О.П.

відповідача: не з'явився

розглянувши адміністративну справу за позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції до Суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

В С Т А Н О В И В:

Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція (далі-позивач) звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

В позовній заяві позивач зазначає, що відповідач не подає податкову звітність з 2006 р. , що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення підприємницької діяльності відповідача в порядку частини другої статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Позивач в засіданні позовні вимоги підтримав та просив позов задовольнити.

Відповідач заперечення на позов не надав, в судове засідання не з'явився. Ухвали та повістки суду направленні відповідачу на адресу: АДРЕСА_1 повернулись до суду з відміткою поштового відділення про відсутність адресата за зазначеною адресою. Відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію відповідача, останній зареєстрований за вищезазначеною адресою та відомості про зміну свого місця знаходження державному реєстратору не надавав, що також підтверджується довідкою державного реєстратора Кременчуцької РДА №НОМЕР_1

Згідно із ч.8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвали та повістки суду на адресу відповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підписом листоноші, виходячи з викладеного суд виконав свій обов'язок щодо повідомлення відповідача про час та місце розгляду справи.

Таким чином суд вважає можливим розглянути справу у відсутність відповідача на підставі наявних в ній доказів

Вивчивши та дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд встановив.

Відповідач ОСОБА_1 зареєстрований як фізична особа - підприємець розпорядженням виконавчого комітету Автозаводської районної ради м.Кременчука №НОМЕР_1 є платником податку та перебуває на податковому обліку у Кременчуцькій об'єднаній державній податковій інспекції.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків зобов'язані, зокрема, подавати до державних податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням податків і зборів (обов'язкових платежів).

В порушення вищевказаного Закону СПД ОСОБА_1 не подає більше одного року податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до законодавства до органів державної податкової служби. Відповідач не звітувався до органів ДПІ з 2006 р.

Право звернення Позивача у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності передбачено для органів державної податкової служби пунктом 17 частини першої статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні».

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців регулюються Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Відповідно до статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, крім іншого, проводиться у разі: постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця. Підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця у тому числі є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач доказів в спростування вищевикладеного чи доказів подання податкової звітності суду не надав.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, які є у справі суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими.

Таким чином, суд проаналізувавши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі в порядку ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 4, 7, 86, 94, ч.1 ст.158, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_1, (АДРЕСА_1 ідентифікаційний номер НОМЕР_1

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору - Кременчуцької міської ради АДРЕСА_2.

Копію постанови направити сторонам.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Ф.Ф.Соколенко

Повний текст постанови виготовлений: 24.04.2009 р.

З оригіналом згідно

Суддя Ф.Ф.Соколенко

Постанова набрала законної сили.

Секретар судового засідання

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. С.Кондратенка, 6, м. Полтава, 36009, тел./факс 8 (05322) 2-78-69 E-mail: inbox@adm.pl.court.gov.ua код ЄДРПОУ 35521510

«21» квітня 2009 року №1/ 2-а-4627/09

Кременчуцька ОДПІ. 39600, м.Кременчук, вул.Жовтнева. 43. СПД ФО Рукавішніков Валерій Юрійович . 39600, м.Кременчук, вул.Соснівська, 14.

Полтавський окружний адміністративний суд направляє Вам копію постанови від 21.04.09 року по справі за позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції до Суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Додатки: постанова на 1 арк. - кожному адресату.

Суддя

Полтавського окружного

адміністративного суду Ф.Ф.Соколенко

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. С.Кондратенка, 6, м. Полтава, 36009, тел./факс 8 (05322) 2-78-69 E-mail: inbox@adm.pl.court.gov.ua код ЄДРПОУ 35521510

«04» травня 2009 року №1/ 2-а- 4627 /09

Державному реєстратору Кременчуцької Міської ради. 39600, м.Кременчук, вул.Першотравнева, 1

Відповідно до ст. 49 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, направляємо Вам копію постанови по справі №2-а-4627 /09 за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції до Суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Додаток: копія постанови №2-а-4627 /09 від 21.04.2009 р. на 1 арк.

Суддя Ф.Ф. Соколенко

Вик. Смольський

8 (0532) 60-33-08

Джерело: ЄДРСР 3525643
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку