open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № дані оновлюються
emblem
Справа № дані оновлюються

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

08 жовтня 2013 року м. Київ К/800/49368/13

Суддя Вищого адміністративного суду України Мороз Л.Л. перевіривши касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 03 вересня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського обласного військового комісаріату про зобов'язання провести перерахунок раніше призначеної пенсії, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА _1 звернувся з позовом про зобов'язання Одеського обласного військового комісаріату провести перерахунок раніше призначеної пенсії з урахуванням підвищення для інвалідів ІІ групи на 350 відсотків, виходячи з розміру мінімальної пенсії в розмірі 332 грн., починаючи з 01.01.2005 року, зобов'язання провести доплату до пенсії за кожний місяць, починаючи з 01.01.2005 року в розмірі 1092,31 грн.

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 08.07.2005 року позов задоволено.

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 15.12.2006 року задоволено заяву ОСОБА_1 про роз'яснення рішення суду та зазначено, що рішення Приморського районного суду м. Одеси від 08.07.2005 року підлягає подальшому виконанню, з урахуванням мінімального розміру пенсії, який встановлюється законами України на поточний рік.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 03 вересня 2013 року ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 15.12.2006 року скасовано. Прийнято нову ухвалу, якою відмовлено у задоволенні заяви ОСОБА_1 про роз'яснення рішення Приморського районного суду м. Одеси від 08.07.2005 року.

ОСОБА_1 подав касаційну скаргу, в якій, посилаючись на допущені апеляційним судом порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення апеляційного суду і залишити в силі рішення суду першої інстанції.

Відповідно до положень пункту 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

За змістом цієї норми касаційна скарга повинна містити посилання на помилкове та/або неправильне застосування норм матеріального права при вирішенні справи та/або порушення судами норм процесуального права (у разі оскарження судового рішення по суті -пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи).

Виходячи зі змісту касаційної скарги та оскаржуваного судового рішення, яке відповідає усталеній практиці Вищого адміністративного суду України у цій категорії справ, ця касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права.

Керуючись статтями 211, 213, пунктом 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в :

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 03 вересня 2013 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського обласного військового комісаріату про зобов'язання провести перерахунок раніше призначеної пенсії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Л. Мороз

Джерело: ЄДРСР 34360304
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку