open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
3/391-11/400

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

19.12.06 Справа№ 3/391-11/400


Суддя Сало І.А.

При секретарі судового засідання Боржієвській Л.А.

По справі:

За позовом: Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, м. Львів

До: Обслуговучого кооперативу «Індустріальний», м.Дрогобич Львівської області

Про стягнення 3889,47грн.

У відкритому судовому засіданні взяли участь представники:

Від позивача Солтис-предст. доручення № 01-7/643-822 від 04.08.2006року

Від відповідача Білинська-гол.рев.комісії доручення № 2Д від 19.12.2006року, Бойко-гол.бухг.доручення № 1Д від 19.12.2006року


Суть спору:

Господарським судом у Львівській області ухвалою від 30.11.2006 року відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про стягнення із Обслуговуючого кооперативу «Індустріальний»коштів в сумі 3889,47грн. за нестворення робочих місць для інвалідів у 2003році.

Сторонам роз»яснено його обов»язки передбачені ст. 49, 51 КАС України.

Розглянувши документи і матеріали, подані сторонами, заслухавши пояснення представників сторін, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, сукупно оцінивши докази відповідно ст. 138 Кодексу адміністративного судочинства України, які мають значення для справи, суд встановив наступне:

Судом встановлено:

Позовні вимоги обгрунтовані тим, що відповідач відповідно до ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» повинен був створити робочі місця для працевлаштування інвалідів у 2003році –в кількості однієї одиниці. Фактичне працевлаштування, згідно звітів відповідача не відповідає встановленим нормативам. У випадку, коли чисельність інвалідів, які працювали менша від нормативу, відповідач повинен самостійно відрахувати кошти відділенню Фонду за нестворені робочі місця для інвалідів в розмірі середньомісячної заробітної плати за кожне нестворене робоче місце.

Оскільки відповідачем не було створено жодного робочого місця для інвалідів, позивачем нараховано господарсько-адміністративні санкції за нестворені робочі місця в розмірі 3889,47грн., які обчислюються як добуток середньорічної заробітної плати на підприємстві на середньорічну кількість робочих місць, не зайнятих інвалідами відповідно до встановленого нормативу.

Відповідач проти позову заперечує посилаючись на те, що на протязі 2003року в кооперативі працював інвалід І групи Берко Софія Володимирівна, яка була прийнята на роботу на посаду фінансиста 24.12.2002року та звільнена із займаної посади 03.01.2005року (до матеріалів справи долучені всі необхідні для підтвердження факту працевлаштування Берко С.В. документи).

Крім цього, позивачем, в даному випадку, пропущені встановлені ст. 250 Господарського Кодексу України строки застосування адміністративно-господарських санкцій. Відповідна стаття встановлює межі застосування адміністративно-господарських санкцій до суб»єкта господарювання протягом шести місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше як через один рік з дня порушення цим суб»єктом встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності.

З огляду на викладене, суд вважає позовні вимоги необгрунтованими та такими що спростовуються матеріалами справи.

Керуючись ч.6 розділу 7 «Прикінцевих та перехідних положень»ст. 250 ГК України, ст. ст. 6, 17, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України,

суд, -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні позову Фонду соціального захисту інвалідів про стягнення із Обслуговучого кооперативу «Індустріальний»3889,47грн. боргу відмовити.



Суддя Сало І.А.


Джерело: ЄДРСР 334870
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку