open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5/3335-30/187А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

19.12.06 Справа№ 5/3335-30/187А


за позовною заявою ДПІ у м.Бориславі

до відповідача Колективного підприємства „Медсервіс”, м.Борислав

про припинення юридичної особи


Суддя Н.Мороз

при секретарі С.Печений

Представники:

Від позивача: не з”явився

Від відповідача: не з”явився


Розглядається адміністративний позов ДПІ у м.Бориславі до Колективного підприємства „Медсервіс” про припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 01.12.2006 року відкрито провадження у справі, справу призначено до судового розгляду на 19.12.2006 року.

Представник позивача в судове засідання 19.12.06р. не з’явився, проте на виконання вимог ухвали суду від 01.12.06р. надав копію декларації з податку на прибуток підприємства та копію податкової декларації з податку на додану вартість (2004р.). Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач систематично порушує вимоги Закону України “Про податок на додану вартість” щодо подачі до державних податкових органів звітності про результати фінансово-господарської діяльності. Такі дії відповідача перешкоджають позивачу належним чином здійснювати контроль за додержанням приписів податкового законодавства, наслідком чого може бути ненадходження до Державного бюджету України грошових коштів.

Відповідач в судове засідання не з’явився, тому справа розглядається за наявними в ній матеріалами справи, відповідно до ст.71 КАС України.

Згідно листа Виконавчого комітету Бориславської міської ради від 28.09.06р. № 48-ДР - Колективне підприємство „Медсервіс”, значиться в ЄДРПОУ.

Розглянувши подані документи і матеріали справи, з’ясувавши фактичні обставини справи, на яких грунтуються позовні вимоги, які мають значення для справи, суд встановив наступне:

Відповідач –Колективне підприємство „Медсервіс” - (юридична особа) зареєстроване рішенням Виконавчого комітету Бориславської міської ради від 01.09.1997р. № 235-р.

Відповідно до акту, складеного працівниками позивача від 06.10.2006р. № 24, відповідач більше року не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів), чим порушує вимоги підпункту 2 пункту 1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”. Як вбачається із матеріалів справи відповідач заборгованості по сплаті податків, зборів (обов’язкових платежів) не має.

При прийнятті рішення суд виходив з наступного.



Частиною 1 ст.238 Господарського кодексу України передбачено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб’єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб’єкта господарювання і ліквідацію його наслідків.

Відповідно до ст.247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб’єкта та його ліквідації.

Згідно із ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності згідно з вимогами законодавства. Цей факт, на думку суду свідчить про те, що відповідач, будучи суб’єктом господарювання не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської (підприємницької) діяльності, зокрема не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог і вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст.59, 60, 238, 247 Господарського кодексу України, ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців”, ст.ст. 2, 17, 69-70, 86, 161-163 КАС України, суд, -



ПОСТАНОВИВ:


1. Припинити юридичну особу –Колективне підприємство „Медсервіс”, м.Борислав, вул.Коваліва, 46/304 (ідентифікаційний код 23889756).

2. Копію постанови у даній справі надіслати учасникам процесу, органу державної реєстрації, обласному управлінню статистики.


Постанова набирає законної сили у відповідності із ст.254 КАС України.


Постанова може бути оскаржена у порядку і строки, передбачені ст.186 КАС

України.




Суддя Мороз Н.В.

Джерело: ЄДРСР 334868
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку