open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
2/1806-22/407а

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

14.12.06 Справа№ 2/1806-22/407а


за позовною заявою Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави: уповноваженого органу Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м.Львів

до відповідача МПП „Лідер”, м.Дрогобич

про стягнення 775,91 грн.


Суддя М.Желік

при секретарі О.Дімітровій

Представники

Від позивача: Дми Н.Я. –головний спеціаліст-юрист.

Від відповідача: не з”явив.


Розглядається адміністративний позов Дрогобицького міжрайонного прокурора в інтересах держави: уповноваженого органу Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м.Львів до МПП „Лідер”, м.Дрогобич про стягнення 775,91 грн.

Ухвалою суду від 21.11.2006 року відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду на 14.12.2006 року.

Представник позивача в судове засідання з”явився, позов підтримав, наполягав на задоволенні позовних вимог. Відповідач надіслав відзив на позовну заяву, позовні вимоги визнав повністю, заявив клопотання про розгляд справи без участі його представника.

У відповідності до ч. 4 ст. 11 КАС України, судом вживались заходи для встановлення всіх обставин справи, виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. У відповідності до ст. 71 КАС України справа слухається за наявними у ній матеріалами.

Представнику позивача роз’яснено його права згідно зі ст. ст. 49, 51 КАС України.

Проаналізувавши матеріали справи в їх сукупності, заслухавши пояснення представника позивача, суд встановив наступне.

У відповідності до ст.23 Закону України „Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування у зв”язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” страхувальники-роботодавці зобов”язані сплачувати до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності обов”язкові платежі, розмір яких визначається різницею між нарахованими для роботодавців та найманих працівників страховими внесками та витратами, пов”язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місять –у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Відповідач по справі МПП „Лідер” подав до Дрогобицької районної виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звіт форми Ф4 за 9 місяців 2006р. Згідно даних Дрогобицької районної виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду сума заборгованості відповідача перед Фондом становить 775,91 грн.

Згідно п.2 ст.27 Закону України „Про загальнообов”язкове державне соціальне страхування у зв”язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” МПП „Лідер” самостійно повинно було сплатити Львівському обласному відділенню Фонду вказану суму у встановлений законом строк, однак станом на 20.11.2006р. дана заборгованість відповідачем не погашена.

Враховуючи наведенне, суд, вважає, що позовні вимоги обгрунтовані та підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 2, 11, 69-71, 86, 161-163 КАС України, суд, -


ПОСТАНОВИВ:


1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з МПП „Лідер” (м.Дрогобич, вул.Гайдамацька,3, код ЄДРПОУ 20789923) на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м.Львів, пр.Шевченка,7) 775,91 грн. заборгованості.

3. Стягнути з МПП „Лідер” (м.Дрогобич, вул.Гайдамацька,3, код ЄДРПОУ 20789923) в доход державного бюджету 7,75 грн. судового збору.


Постанова набирає законної сили у відповідності із ст.254 КАС України.


Постанова може бути оскаржена у порядку і строки, передбачені ст. 186 КАС України.


Суддя Желік М.Б.

Джерело: ЄДРСР 334796
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку