open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
5/3220-7/363

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128


ПОСТАНОВА

14.12.06 Справа№ 5/3220-7/363


за позовом: Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова

до відповідача ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів

про: припинення державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності

Суддя Білоус Б.О.

Секретар судового засідання

Качур Р.П.

м. Львів, вул. Личаківська, 128

Зал судового засідання № 405

Представники:

Позивача: Говоруха Ю.А., довір. № 790/10-007 від 20.01.06 року

Відповідача : не з’явився


Представниками сторін заявлено клопотання про відмову від фіксації судового процесу технічними засобами та дано згоду розглядати справу по суті, відповідно до ст. 121 КАС України.


Суть спору: Державна податкова інспекція у Галицькому районі м. Львова звернулась до господарського суду Львівської області з позовом про припинення державної реєстрації юридичної особи ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач систематично порушує п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, більше року не подає до ДПІ у Галицькому районі м. Львова звітності.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримав, просив задоволити позовні вимоги з мотивів, наведених у позовній заяві.

Відповідач повноважного представника в судове засідання не направив, будь-яких пояснень на вимогу суду не надав, позовні вимоги по суті не оспорив.

Суд розглядає справу в порядку ст. 71 КАС України на підставі наявних доказів.

Відповідно до п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України від 06.07.2005 року № 2747-IV, справу розглянуто в порядку встановленому цим кодексом.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши та оцінивши докази, які мають значення для справи, суд встановив наступне.

Відповідач –ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів зареєстрований 11.01.1999 року Департаментом економічної політики та ресурсів Львівської міської ради № 911-Г та знаходиться на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова.

Відповідно до акту № 45 від 02.11.2006 року з травня 2004 року не подає до державних податкових органів податкової звітності та інших документів і відомостей, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів), чим порушує вимоги підпункту 2) пункту 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п. 5 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого Постановою КМУ від 28.02.2000 року № 41.

При прийнятті постанови, суд виходив з наступного.

Частиною 1 ст. 238 Господарського кодексу України передбачено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб’єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб’єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Відповідно до ст. 247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування реєстрації цього суб’єкта та його ліквідації.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової інспекції документів фінансової звітності згідно з законодавством.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про обгрунтованість позовних вимог і вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судові витрати у вигляді судового збору (3,40 грн.) покладаються на відповідача.

Керуючись ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.с. 59, 60, 238, 247 Господарського кодексу України, ст.ст. 36, 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п. 2-1, п. 3, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень та ст.ст. 69, 71, 86, 87, 98, 158, 160, 162, 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України від 06.07.2005 року № 2747-IV (із змінами і доповненнями), господарський суд -

ПОСТАНОВИВ :


1. Позовні вимоги задоволити повністю.

2. Припинити юридичну особу ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів (м. Львів, вул. Навроцького, 1, код ЄДРПОУ 30275917).

3. Зобов’язати засновника ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів здійснити заходи пов’язані з ліквідацією суб’єкта господарювання у встановленому законом порядку і в трьохмісячний строк подати органу державної реєстрації документи відповідно до ст. 36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фіничних осіб –підприємців”.

4. Стягнути з ТзОВ “Артеміда-Львів”, м. Львів (м. Львів, вул. Навроцького, 1, код ЄДРПОУ 30275917) в дохід державного бюджету України 3,40 грн. судового збору.

Виконавчий лист видати після набрання постанови законної сили.

Постанову у даній справі надіслати учасникам процесу, органу державної реєстрації, обласному управлінню статистики.

Постанова набирає законної сили в строк та порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в строк та порядку, передбаченому ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.



Суддя Білоус Б.О.

Джерело: ЄДРСР 334788
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку